HABER:SÜLEYMAN GÜLEROĞLU

Ödemiş Madeni İşler ve Demirciler Odası Başkanlık seçimi Ödemiş Sanayi sitesinde bulunan sosyal tesislerinde yapıldı.

Mevcut Başkan Erol Noktanın aday olmayacağını açıklamasının ardından başkan adayı olarak yarışan Sarı Liste ile Ali Bozkan,  Mavi Liste ile Mehmet Durmaz  ve Kırmızı Liste ile Erdem Derya’nın yarıştığı kongrede Ali Bozkan oda başkanı oldu.

Toplam 828 oyun Ali Bozkan (333) oyla Ödemiş Madeni İşler Odası Başkanı seçilirken, diğer adaylardan Mehmet Durmaz( 250) oy diğer aday Erdem Derya ise (245) oy aldı.

Yapılan kongreye İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Zekeriya Mutlu, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, siyasi parti ilçe başkanları, oda başkanları ve oda üyeleri katıldılar.

MUTLU “115.KONGREYİ YAPIYORUZ”

İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, “Bugüne kadar Ödemiş’e geldiğim bütün kongrelerde esnaf teşkilatının başkanı olarak sizlere düşüncelerimi anlatmaya çalıştım. Esnaf teşkilatının sorunlarını bütün kongrelerde içinde bulunduğu durum nedeniyle sorunları aktarmaya çalıştım. İlgili makamlara aktarıp bunların çözümüne yönelik çalışmalar sarf etmek için elimden geleni yapmaya çalıştım. Bütün kongrelerde Ödemiş’te olduğu gibi sevgi, kardeşlik, dostluk ve muhabbetle insanların birbirleriyle kucakladığı, birbirleriyle destek olunduğu kongreler yaptık. Bütün Türkiye İzmir’e bakıyor. Başka kentlerde kongrelerinde bir takım sıkıntılar çıktı. Ama bizim kongrelerimizde şükür Allah’a ki bugüne kadar hiç kimsenin burnu kanamadan herkes birbirini kucaklayarak sevgi, saygı ve dostluk içerisinde kongrelerimizi yaptık.” 

Mutlu, “Zor bir süreçten ve dönemden geçiyoruz.  Esnaf teşkilatı olarak sıkıntı bir dönem kongrelerde yaşamış olduğumuz sıkıntıları hem elektrik ücretleri ile hem de akaryakıt hem de almış olduğumuz enflasyon nedeniyle artışı ile ilgili sorunları biliyorsunuz. İlgili makamları bu sorunları aktarmaya oralardan da buna yönelik çözüme yönelik hem iktidardan, hem de muhalefetten taleplerimiz oldu. İktidardan bu konuda çözümler bulmaya hem de muhalefetten bu çözümlere yönelik iktidara destek olmalarına yönelik yerel yönetimlerden de içimizde bulunduğumuz durumlardan dolayı destek istiyoruz. Çünkü esnaf teşkilatı toplumun temel direğidir. Esnaf olmazsa toplumda her sıkıntının başladığı işlerin olumsuzluğa doğru gittiğinin göstergesidir o nedenle eğer bir toplumda refah, mutluluk, huzur istiyorsak esnaf teşkilatını herkesin desteklenip kollayıp gözetleyerek onların sorunlarına yönelik çaba sarf etmesi gerektiğini söylüyorum o nedenle esnaf toplumun kılcal damarlarıdır” açıklamasını yaptı.

Kongrede konuşma yapan Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, başkan adaylarına başarılar dileyerek,  “Dünyada ve ülkemizde yaşanan ekonomik krizin savaşlar olup geçiyor. Her şeyi yenebiliriz. Kendimizi yenemeyiz. Bu duygularla kimseye kırıp dökmeye gerek yok. Ekonomik sorunlar vardır. Zekeriya başkan güzel söyledi. Herkes biliyor herkes ekonomist kendi ekonomisini yaşadı mı biliyor mu? Herkes biliyor ama hayat devam ediyor. Olgun davranarak hayatı sürdürmeye devam edeceğiz. Bu güzel ülkede yaşamanın bir bedeli var. Ekonomik sıkıntıları birlikte aşarız” dedi.

BOZKAN, “ODAMIZIN HİZMETKARIYIZ.”

Seçimde başkan seçilen Ali Bozkan, Mehmet Durmaz ve Erdem Derya’ya,  kendilerine destek veren vermeyen esnaflara teşekkür ederek, “ Odamız kazandı. Esnafımız kazandı. Demokratik bir ortamda seçim oldu. Bu oda hepimizin. Biz kazanmış değiliz. Biz bu odanın hizmetkârıyız” dedi.

Editör: Haber Merkezi