HABER:DİLEK AYVALI

Geçtiğimiz cuma günü Tire Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri ile birlikte ilk kazma vurularak çalışma başladı. Çalışmaları bizzat yerinde takip eden Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, yarıyıl tatilinde bitirilmesini planladığı kavşak çalışmasını tüm ekiplerle birlikte mesai mefhumu gözetmeden 5 gün gibi kısa bir sürede tamamlayarak yapılması zor bir rekora imza attı.

Birgün Kavşağı

5 gün önce başlayan kavşak çalışmasında ilk olarak fizibilite çalışmasını tamamlayan ekipler ardından ayasofya caddesinde bulunan orta refüjde de tadilat çalışmasını tamamladı. Yapılan tüm çalışmaların ardından ekipler dün sabah itibari ile başlattıkları kavşak çalışmasını bir gün içerisinde bitirdi. Çalışma bir günde bittiği için ekipler  kavşağa "Birgün Kavşağı" ismini verdi.

Konu İle ilgili olarak açıklamalarda bulunan Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran; "Burası şehrimiz trafiğinin en yoğun olduğu noktalardan birisi. Bir çok trafik kazasına, hatta üzülerek söylemek istiyorum ki ölümlü trafik kazasına sebep olmuş bir bölgemizdi. Büyükşehir Belediyemizin burayı devir almasından sonra onların olurları ile kavşak çalışmasını başlattık. Bugün sanıyorum 5. günümüz. Beşinci günde inşaat kısmını toparladık. Sadece kavşak değil, Ayasofya caddemizdeki yol çalışmasını da toparlamak üzereyiz. Ayasofya caddemizde orta refüjün yeri yanlış yapılmış, onu proje kapsamında olması gerektiği yere aldık. şu anda elektrikçi arkadaşlar aydınlatma ve trafik lambaları ile ilgili elektrik altyapısına başladılar. İnşallah bugün de onu toparlayacaklar. Bu arkamda görmüş olduğunuz kavşağı dün sabah 08:00 itibari ile başlayıp akşam 20:00 itibari ile bitirip halkımızın kullanımına sunduk. Kendi aramızda buraya da Birgün Kavşağı dedik. Önemli bir yaraya merhem sürdüğümüzü, önemli bir derde derman olmak için uğraştığımızı ve başardığımızı düşünüyoruz. Bu kavşağın yapımında gece gündüz demeden, mesai mefhumu gözetmeden çalışan, uğraşan tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.  Havaların biraz ısınmasının ardından bu bölgede peyzaj çalışmalarımızı da yapacağız. Bu kavşağın orta yerine de şehrimize yakışan güzel bir obje ile bu güzelliği daha da arttırmayı hedefliyoruz. İlçemize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Editör: Haber Merkezi