HABER / DİLEK AYVALI

Bayındır ilçesinde dün gece saat 21:00'den meydana gelen şiddetli yağış ve dolu zeytinliklerde büyük zarara neden oldu.

Bayındır’da mahalleleri tek tek dolaşan Belediye Başkanı Uğur Demirezen, ürünleri zarar gören üreticiye ‘Geçmiş olsun’ dileklerini iletti.

Bayındır’ın Çamlıbel Söğütören mahallelerinde yüzde 80, Dernekli, Balcılar, Osmanlar, Yakapınar, Çiğftçigediği, ve Kızılcaova mahallelerinde yüzde 60 oranında dolu yağışından dolayı zeytinler zarar gördü.

Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen, zarar gören zeytin üreticilerini ziyaret ederken, zeytin üreticileri de devletten mağduriyetin giderilmesini istedi. Demirezen, ilçe tarım müdürlüğünden ekipler zarar gören zeytin arazilerinde hasar tespit çalışmaları yaptıklarını belirtti.

Başkan Demirezen, Bayındır merkez ve diğer mahallelerde belediye ekiplerinin teyakkuza geçtiğini geceden itibaren çalışmaların gün boyu devam ettiğini söyledi.

Merkezde dört evden ikisinin kanalizasyondan kaynaklı taşma sonucu su bastığını, ikisinin istinat duvarının göçmesi sebebi ile su altında kaldığını belirten Demirezen, çiçek seralarının da birçoğunun etkilendiğini 5 çiçek serasında ciddi boyutta bir hasar meydana geldiğini, Çırpı Karavelilerde lahana üreticilerinin de yağıştan etkilendiğini açıkladı.

Demirezen, “Belediye olarak dün geceden beri hem iş makinalarımız hem de ekiplerimiz canla başla çalışıyor. Derelerimize moloz, sera atıklarımızı atıyoruz. Yağmur suları gidecek nokta bulmayınca taşma meydana geliyor. 1 2 saat daha fazla yağış olsa daha fazla sorun yaşayacakmışız. Biz belediyeler olarak vaktinde üzerimize düşeni yapıp dere yataklarını kanalları temizlememiz şart. Herkes üzerine düşeni yaparsa yaşanan sorunları en aza indirebiliriz. Allah beterinden korusun. Biz belediye olarak üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Editör: Haber Merkezi