HABER:MEHMET BİÇER

Bayındır Ülfet Onart Anadolu Lisesi, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından proje okulu olarak onaylandı.

Okul 2022 LGS sonuçlarına göre öğrenci alacak. ÖSYM verilerine göre proje okullarından mezun olan öğrenciler Üniversitelere yerleşmede çok yüksek performans sergiliyor.

2022-2023 Eğitim Öğretim yılından itibaren okulumuz merkezi sınav sistemi ile öğrenci alımı yapacak diyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Serdar Ökay, “Bakanlık tarafından proje okulu onaylanmasından mutluyuz. Milli Eğitim Bakanımız Mahmut Özer’e ve desteklerinden ötürü Bakan Yardımcımız Petek Aşkar ve Sadri Şensoy’a, büyük emeklerinden dolayı Kaymakamımız Mehmet Ali Öztürk’e, Belediye Başkanımız Uğur Demirezen’e, şükranlarımı sunuyorum. Okul Müdürümüz Ali Sanlı’ya, tüm öğretmenlerimize ve idarecilerimize ise emek ve çabalarından ötürü ayrıca teşekkür ederim. İlçemize ve bölgemize hayırlı olsun. Okulumuz bir sonraki eğitim ve öğretim yılında merkezi sınav sistemi ile 90 kişilik kontenjan olarak eğitim hayatına başlayacak” dedi.

Konu ile alakalı birkaç kez Ankara’ya giden ve onaylanması için çaba gösteren Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen gazetemize yaptığı açıklamasında, “Bayındırımıza bir yandan fiziki olarak yeni okul binaları kazandırırken diğer yandan okullarımızdaki eğitim - öğretim seviyesinin yükselmesi için eğitimcilerimizle birlikte el birliğiyle çalışıyoruz. Bu bağlamda Bayındır Ülfet Onart Anadolu  Lisemizin proje okulu olabilmesi için yaptığımız başvuru Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından kabul edilerek onaylandı. Bu kararla birlikte okulumuz merkezi sınavla öğrenci alan okullar statüsüne girmiştir.  İlçemize ve eğitim camiamıza hayırlı olsun. Bu Bayındırda bir ilk. Bu konuda büyük emekleri olan Milli Eğitim Bakanımız Mahmut Özer’e ve desteklerinden ötürü Bakan Yardımcımız Petek Aşkar ve  Sadri Şensoy’a ve Kaymakam Mehmet Ali Öztürk’e, İlçe Milli Eğitim Müdürü Serdar Ökay’a, Okul Müdürü Ali Sanlı’ya ve ilçemdeki tüm öğretmen ve idarecilere ayrı ayrı teşekkür ederim” dedi.

Editör: Haber Merkezi