Haber: Faruk Çark
Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen yaptığı açıklamada, “O gece yangın haberini aldığımızda Tire’de bir düğündeydik. Sonrasında Sayın kaymakamımız ve başkan yardımcılarımız ile bir dostumuzun evinde çay içiyorduk. Selahattin İşinekoş isimli bir hemşerimiz beni aradı ve ‘Başkanım yetiş Menderes Bulvarı yanıyor’ dedi. Olay yerine geldiğimizde gördüğümüz manzara karşısında, ‘Aman Allahlım burası ne olmuş, doğalgaz mı patladı’ dedik. Ertesi gün Bayındır Kaymakamımız Mehmet Ali Öztürk’ün nezaretinde bir komisyon kuruldu. Mağdur ailelerle bir toplantı yaptık. Biraz önce de kararını aldık. Onlara maddi manevi ne yapabiliyorsak elimizden geleni yapağız. Bayındır Bayındır’a yeter, biz bize yeteriz diyerek bir kampanya başlattık. Buradan hem Bayındır’a hem komşu ilçelere hem de Türkiye’ye sesleniyorum. Gelin hep beraber bu evleri yeniden inşa edelim” dedi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesinin koordinasyon sıkıntısı olduğunu kaydeden Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen, “Bu bir hizmet. İtfaiye, ambulans, AKS bunların hepsi vatandaşın sıkıntılı anında yanında olsun diye kurulmuş bir hizmet. Biz de oraya geldiğimizde 1 itfaiye aracı vardı. Tüm vatandaşlarımızın tepkisi 15 dakika oldu 20 dakika oldu nerede bu itfaiyeler diye bağırıyordu herkes. Tek istediğim açılabilir merdiveni olan bir itfaiyenin olmasıydı. O vatandaşımızı yukarıda telefonunu sallarken görüyorum, ortada 3-4 itfaiye var ama bir tane merdiveni açılan itfaiyenin olmaması beni üzdü. Yani bir hortum açılıyor hortum patlak çıkıyor. İtfaiye geliyor. Bir anda yarım saat içinde 10 tane itfaiye oldu ama biri mezarlığın orada bekliyor biri duygu pastanesinin orada bekliyor. Amir kimse sorumlu kimse arka tarafa al diyorum, arka taraftan da söndürme çalışmasına katıl diyorum ama o itfaiyeleri arka tarafa alamadık. Orman İşletmenin 2 aracını aldık arkaya. Orada çalışan kardeşlerimiz hepsi bizim kardeşimiz. Ama bir koordine ve yönlendirme sıkıntısı vardı. Bunu ben değil Bayındırlılar da söylüyor. Bizler bu makamlarda sorumlu olan insanlarız. Hata varsa kabul etmemiz lazım. Teşekkür varsa kabul etmemiz lazım. O sokaktaki insan ben ne yaptım ya da ben ne yapabilirdim diye kendisine soruyor. Bunu bence İzmir büyükşehir belediyesi itfaiyesinin de kendisine sormalı.  Kişilerle şahıslarla en ufak bir sorun yok. Allah razı olsun hepsinden. O gün saat 11.00’den sabah 06.’ya kadar ve ertesi gün soğutma çalışmasında canla başla çalıştılar. Ama bir otomatik çok güzel bir itfaiye aracı gelmiş. Kullanabilecek operatör yoktu. 10 dakika boşta durdu o merdiven. Bunu hepimiz gördük, sizler de çektiniz, oradakilerde gördü” dedi.
Bayındır’da ‘Şimdi destek zamanı’ sloganıyla bir yardım kampanyası başlatıldığını da belirten Başkan Demirezen, “Vatandaşlarımızdan gelen yoğun talep üzerine, 05.09.2020 tarihinde çıkan yangın sonucu evleri kullanılamaz durumda olan hemşerilerimiz için Bayındır Kaymakamlığı öncülüğünde yardım toplama kampanyası başlatılmıştır. Duyarlılığınız için şimdiden teşekkür ediyor, aşağıdaki banka hesap numaralarına desteklerinizi bekliyoruz” dedi.
Halk Bankası
Hesap No: 01106490 (Bayındır Şubesi)
IBAN No:TR53 0001 2001 4370 0001 1064 90
Hesap Yetkilisi: Yusuf Özmanav-Osman Kadan
Ziraat Bankası
Hesap No: 12733001-5005 (Bayındır Şubesi)
IBAN No:TR49 0001 0001 3912 7330 0150 05
Hesap Yetkilisi: Yusuf Özmanav-Osman Kadan

Editör: Haber Merkezi