Yerelgüç Gazetesi’nin 14.kuruluş yılının kutlama programına katılmak için ofise gittiğimde Dilek Acar Güleç, Mustafa Güleç Ve Dilek Ayvalı’nın yazı yazmam konusunda beni yüreklendirmeleri sonucu “Bismillah” diyerek adım atmaya başladık.

Allah utandırmasın.

35 yıllık öğretmenlik mesleki birikimimi bölgemizde var olan sosyal, siyasi, kültürel ve ekonomik konularda  görüşlerimi paylaşmak, dilimizin döndüğünce çıkmazlarda çıkış yolunu göstermek, var olan sorunlar konusunda çözüm yollarını anlatmak için yola çıkmış bulunmaktayım.

Yazı yazma konusunda karar verirken en büyük destekçilerimin Yerelgüç Ailesi ile siz değerli okurların olacağını da düşündüm. Ayrıca, Yerelgüç Gazetesi’nin kuruluşundan bu yana sahibi ve Yazı İşleri Müdürü olan Dilek Acar Güleç’in yaşadıklarının da yakın tanığıyım. Yaşanan sıkıntıları, karalamaları, iftiraları hatta tehditleri bizzat gördüm. Bu yaşananlar karşısında Dilek Acar Güleç’in dik duruşu, siyasi parti ayrımı gözetmeksizin haberlerini gazetesinde yer vermesi, bölgenin ileri gelenlerine gazetenin sayfalarını açması en önemlisi de yılmadan 14 yıl boyunca gazeteyi ayakta tutması yazı yazmam konusunda beni etki altında bıraktı.

Bu “KÖŞE”de de insanların kişilik haklarına zarar vermeyen, Türkiye Cumhuriyeti’nin kanunlarına uyan, milli ve sosyal konularda yüce Türk Milleti’nin hassasiyetlerine ters düşmeyen yazı ve önerilerle karşılaşacaksınız. Başta Ödemiş-Tire-Kiraz ve Beydağ olmak üzere bölgemizde yaşananlar, olması gerekenler konu edinilecektir. Herkesin önerilerine de bu “KÖŞE” açık olacaktır. Tabii ki milli ve sosyal değerlerimize, yasalarımıza ters olmamak kaydıyla.

Amacımız bölgemizin sosyo-ekonomik ve kültürel bakımından gelişimine katkıda bulunmak, karşılaşılan sorunlara çözüm yollarını bulmak ve bizleri yöneten başta belediye başkanlarımız olmak üzere kamu kurum yöneticilerine göremedikleri sorunları aktarmak olacaktır. Toplumu ilgilendiren her konu bizim konumuz olacaktır. Her sorun bizim sorunumuz gibi değerlendirilecektir.