Tolga Kızgın/YERELGÜÇ

“Ben daha iyisini yapana kadar, en iyisi bu” sloganıyla projelerini hayata geçiren, Ödemiş Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Turgut Usluca, kooperatife bağlı olarak, uzun yıllar Ödemişlilere hizmet veren düğün salonunu, 1 ay süren bir çalışmayla baştan aşağı yeniledi.

Ödemiş Akıncılar Mahallesi Gazi Caddesi Mahfel Sokakta bulunan 4 katlı binanın 1. katı Ödemiş Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi adına hizmet verirken, diğer katlar fonksiyonel hale getirilerek, kooperatife bir gelir kaynağı olarak kazandırıldı.

Önceki yıllarda 350 kişilik bir etkinlik alanı olarak kullanılan binanın 3. katı eskiyen görünümünden kurtularak, 425 kişi kapasiteli 250 metrekare modern bir salona dönüştürüldü. Ayrıca binanın kullanılmayan ikinci katıda, 130 kişi kapasiteli 150 metrekarelik kullanılabilir alan olarak kooperatife kazandırıldı.  Binanın kapıları, pencereleri, tavanları, tabanları, ışıkları, elektrik tesisatı, yangın merdiveni komple yenilenerek, tüm bina boyandı.

Kooperatifin, 14 Şubat’ta yapılacak olan olağan mali kongresine yetiştirildi

Ödemiş Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin 3 yıllık Başkanı Turgut Usluca, yenileme çalışmalarının yaklaşık 1 ay sürdüğünü ifade etti.  Çalışmaların, istenilen süre zarfında tamamlandığını belirten Başkan Usluca, 4500 üyesi bulunan kooperatifin, 14 Şubat Pazar günü yapılacak olan olağan mali kongreye yetiştirildiğini söyledi.  

Bütçe, kooperatifin öz kaynaklarından

Çalışmaların, kooperatifin kendi öz kaynaklarıyla sağlanan bütçeyle yapıldığına dikkat çeken Usluca, “Ödemişlilerin sosyal ve kültürel faaliyetlerde kullanabileceği, daha modern standartlarda bir düğün salonu için, kolları sıvadım. Çalışmalarımızla binanın iç ve dış dizaynını yeniledik. Salonun zeminden, çatısına varana kadar, baştan sona yenileme çalışması yaptık. Eskilerin yerine, yeni sandalye ve masalar aldık. Binamızın 2. katı kullanılamıyordu. Bu kısma da her türlü etkinliğin yapılabileceği, 130 kişi kapasiteli, 150 metrekarelik bir alan daha kazandırdık. 3. katı ise 425 kişilik, dev bir salona dönüştü. Bu suretle, genişliği de arttırıldı. Yenileme çalışması yaptığımız 4. katıda, misafirhane olarak kullanacağız. Ödemişli esnaflarımız ve vatandaşlarımız için, hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Artık modern salonlarımız, yüzlerce kişiye ev sahipliği yapacak” dedi. 

Ödemiş Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nin olağan mali kongresi 14 Şubat Pazar günü, kooperatifin yeni salonunda yapılacak. Kongre saat 10.30'da başlayacak. 



SALONLARIN ESKİ HALİ 




Editör: Haber Merkezi