İzmir Verçenik dağcılık kulübünün desteğiyle düzenlenen faaliyete toplam 36 dağcı katıldı.

İki grup halinde yapılan tırmanışlara Şakir Tıkıroğlu ve Ünsal Doğan rehberlik yaptılar.

Sporcular Nemrut, Süphan ve Ağrı Dağlarını tırmandılar

Önce Nemrut dağını tırmanan dağcılar zirve yaptıktan sonra ardından Süphan dağını tırmandılar ve zirveye ulaştılar.

En son Türkiye’nin zirvesi olan Ağrı Dağına tırmandılar ve zirveye ulaşma başarısını gösterdiler.

Çok zor şartlarda gerçekleşen tırmanışları toplam 34 dağcı başarı ile tamamladı.

Etkinlik güvenle ve başarıyla sonuçlandı

Ödemiş Belediyespor Spor Efe Dağcılık Kulübü sporcusu ve yönetim kurulu üyesi Mesut Şimdi "Yaklaşık 9 gün süren tırmanışlarda çok zor doğa ve hava şartları altında hedeflerimize başarıyla ulaştık." dedi.

2.Tırmanış grubunun rehberi ve Efe dağcılık kulübü üyesi Ünsal Doğan, "Yeryüzü ve iklim koşullarının insan sınırlarını zorladığı anlara rağmen başarıyla zirve tırmanışlarımızı gerçekleştirdik. Faaliyetlerimiz sırasında herhangi bir olumsuzluk olmadı. Güvenle başarıyla ve disiplinle sonuca ulaştık." dedi.

Kulüp sporcusu İsmail Baykal, "Her dağcının hedefi hayali olan ülkemizin en uç zirvelerine güvenle başarıyla tırmanmanın gururunu yaşıyoruz." dedi.

Bireysel dağcılık faaliyetleri yapan Ödemişli Orhan Coşkun, "Daha önceden yapmış olduğumuz zirve tırmanışlarının üzerine bu üç zirveye ulaşmamız sebebiyle çok mutluyuz." dedi.

Dağcılarımızı kutluyoruz

Ödemiş Belediyespor Efe dağcılık kulubü temsilcisi Mehmet Taşlı, "4 kulüp sporcumuz ve hemşerimiz olan arkadaşlarımızın bu faaliyetlere katılıp başarıyla tamamlaması sebebiyle Efe dağcılık yönetim kurulu adına hepsini kutluyoruz. İlçemiz Ödemiş ve kulübümüz adına bizleri en güzel şekilde temsil ettikleri için de ayrıca mutluluk duyuyoruz. Bunun yanında ülkemizde doğa ve dağcılık sporları alanında etkili çalışmalar yapan ve bu etkinliği güvenle başarıyla düzenleyen sevk ve idare eden Verçenik kulübümüze ve kulüp yöneticilerine (Özellikle başkan Şakir Tıkıroğlu ve başkan yardımcısı Fatma Tıkıroğlu) ayrıca teşekkürler ediyoruz. Sporlar ve özellikle dağcılık doğa sporları sağlıklı yaşamın en önemli destekleyicisidir. Doğa yürüyüşlerine halkımızı katılmaya davet ediyoruz." dedi.

Editör: Haber Merkezi