HABER: SÜLEYMAN GÜLEROĞLU

Festivale Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş ve eşi Selma Eriş, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda ve Eşi, Ödemiş Emniyet Müdürü Hasan Özge, Ödemiş Belediye Başkan Yardımcısı Özay Kaptan, Belediye Meclis üyeleri, Bademli Mahallesi Muhtarı Ahmet Baş, muhtarlar, Kooperatif Başkanları ile çevre ilçeden davetliler katıldılar.

Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, “Bölgemiz Kiraz açısından en güzel nimetlere veren dünyanın en verimli en güzel topraklarında havasında, suyunda buluşuyoruz. Ama istiyoruz ki fidancılıkta yapsa, meyvecilikte yapsa, Hayvancılıkta yapsa, bütün çiftçi kardeşlerimizin alın terlerinin hakkıyla almasını istiyoruz. Ektikleri de diktikleri de bereketli olsun. Hayvancılık yapıyorlar sütü bol olsun, bereketli olsun, kafanıza hiç takmayın Mazot 30 olmuş, elektrik parası uçmuş, gübre fiyatları tutulmuyor. Bunları hiç dert etmeyin güzel günler hepimiz için daha yakın olsun. İnşallah güzellikleri birlikte yaşayacağız. Hepimiz için isteyeceğiz. Ayrılık gayrilik olmadan onun için bunun için değil hepimiz için isteyeceğiz. El ele olursak hepimiz mutlu olursak, hayatımız çok daha güzel olur. Bunu yürekten inanıyoruz. Bunu başarabilmek için dağda, bahçede sıkıntı yaşayan, hayvan damında sıkıntı yaşayan geçtiğimiz iki günde yaşanan sıkıntı da gerçekten doğal affet yaşandı o doğal afette çiftçilerimiz büyük mağduriyet yaşadılar.  Çok şükür can ve mal kaybımız yok bu bile bizim için sevindirici bir durum Kiraz’ın kalbi olmuş merkezi olmuş, Bademli ’de şu an Mendegüme’ de oradaki köylümüzün üreticisinin diktiğinin ektiği mahsulün para edebilmesi için orada bir Pazar olması, oradakilerin birlikteliklerini biz de sahip çıkmaya çalıştık ve orada da soğuk hava fabrikası kurar gibi orada odalar da olan ürünlerini değerlendirmesinin yolunu açtık. Şimdi aynı olayı gelecek yıl hazırlamak üzere Tunç başkanımızın da büyük desteğiyle aynısını Bademli ’de de hem fidanın pazarı hem de Kiraz’ın pazarı olacak bir soğuk havasını kurabilecek şekilde geleceğe yatırım yapmak için bununda müjdesini Kooperatif başkanlarımızın, muhtarlarımızın huzurunda da bir kez daha yenilemek istiyoruz. Çiftçi kazanırsa herkes kazanır Çiftçi mutluysa herkes mutlu olur. Esnafta mutlu olur eken diken ona destek veren yeni açılan mazotçu da gübreci de mutlu olur. Önemli olan mutluluğu büyütmektir.   Dertlerini sıkıntılarını değil onun için diyoruz hayat kadar zor olursa olsun. Onlara kolay kılmakta bizlerin boynun borcu buradan bu festivalin yapılabilmesi için bizlere destek olan İzmir Büyükşehir Belediyemizin değerli personeline ve desteklerini bizden esirgemeyen Tunç Soyer’ e teşekkür ediyorum. Festivalimiz hayırlı uğurlu ürününüz bereketli olsun” dedi.

Konuşmanın ardından yapılan en iyi Kiraz ve en iyi fidan yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, eşi Selma Eriş, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda ile birlikte verdiler.

Kiraz Teşvikinde Dereceye giren isimler

1.Hüseyin Cezayirli

2.Ayşegül Küçükten

3.Serkan Harlak

Meyve fidanı teşvikinde dereceye giren isimler

1.Nuri Uluer

2.Ali Kapı

3. Ahmet Döner

Ödül törenin ardından Ödemişli güçlü ses Türk Halk Müziği sanatçısı Bedia Akartürk sahne aldı ve ardından Ankaralı Serpil ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Orkestrası birbirinden güzel şarkıları seslendirirken, davetliler gönüllerince eğlendiler.

Editör: Haber Merkezi