Aile hekimleri, 8 Şubat’ta yaptıkları eylemin ardından iki büyük eyleme daha hazırlanıyor. Türk Tabipler Birliği'nin "G(ö)REV" başlıklı bir çağrısının ardından Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) da 17-18 Şubat'ta iş bırakacağını açıklamıştı. Aile hekimleri bu tarihlerde greve gidecek. Aynı zamanda 17 Şubat’ta Ankara’da, 18 Şubat’ta ise İzmir İl Sağlık Müdürlüğü önünde basın açıklamasında bulunacak.

AİLE HEKİMLERİNİN SORUNLARINA ÇÖZÜM GETİRMEDİ

İzmir Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Muhteber Çolak, 1 Temmuz 2021’de yürürlüğe giren “Aile Hekimliği ödeme ve sözleşme yönetmeliği”nin, aile hekimlerinin sorunlarına çözüm getirmediğini söyledi. Yönetmeliğin, mevcut durumu daha da kötüleştiren ve aile hekimlerini sürekli bastı ve cezalandırmayla tehdit eden maddelerle dolu olduğuna vurgu yapan Başkan Dr. Çolak, “Bu yönetmeliğin yürürlüğe girmesinden bu yana aile hekimliği dernekleri, sendikalar, tabip odaları, bu yönetmeliği kabul etmediğimizi Sağlık Bakanlığına ilettik. Bunun için görüşmeler yaptık. Görüşmeler sonuç vermediği için hak arama mücadelemiz devam ediyoruz” dedi ve greve gideceklerini duyurdu.

İŞ BARIŞINI BOZMAYAN YASAL DÜZENLEMELER İSTİYORUZ

Bu kapsamda Aile Hekimleri Federasyonu ve sağlık iş kolunda örgütlü sendikaların kararına uyarak bir kez daha ceza yönetmeliğini kabul etmediklerinin altını çizen İzmir Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Muhteber Çolak, şunları söyledi: “Birinci basamakta temel hedef daha sağlıklı bir toplum için koruyucu sağlık hizmeti vermektir. Bizler de sağlıklı bir toplum için çalışırken kendi sağlığımızı da korumak istiyoruz. Bunun için uygulanabilir ve genel mantığı cezalandırma üzerine kurulmuş bir yönetmelik değil, bilimsel verilerle hazırlanmış ve iş barışını bozmayan yasal düzenlemeler istiyoruz. Bu nedenle bütün hastalarımızdan 17 -18 Şubat tarihlerinde yapacağımız greve destek olmalarını istiyoruz. 17 Şubat’ta Ankara’da, 18 Şubat’ta da İzmir İl Sağlık Müdürlüğü önünde basın açıklamasında bulunacağız.”

Editör: Haber Merkezi