HABER:DİLEK AYVALI

8 gün sürecek festivalin açılıştan sonraki ilk kutlama programı Tire'de yapılacak.

İzmir merkezde başlayıp 2. günde Tire'de devam edecek olan festival Bergema, Buca, Bornova, Gaziemir, Karşıyaka, Menemen ve Ödemiş ilçelerine de yayılacak.

26 Eylül Pazar günü Saat 17.00'de Gölet Rekreasyon Alanında Halk Dansları Gösterisi ile başlayacak festivalin Tire ayağı 20.00'de Paragraf Konseri ile son bulacak.

Araştırmacı müzisyen ve yapımcı Evrim Ateşler , akademisyen ve tanbur icracısı Halil İbrahim Yüksel , akademisyen ve uluslararası kültür sanat projelerinde keman sanatçısı olarak görev yapan müzisyen Burak Şenışık’tan oluşan grup, Atina, İstanbul, Selanik, İzmir kokan bestelerinin yanı sıra Ege, Rumeli ve Balkanlar’dan oluşan repertuarı ile sahne alacak.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk döneminde ilki 1935, ikincisi 1936 yılında  Balkan ülkeleri arasında, dostluk ve dayanışmayı güçlendirmek amacıyla başlatılan Balkan Halk Dansları Festivalinin Atatürk’ün ebediyete intikalinden sonra 2007 yılına kadar yapılmamış ve 2007 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi Festivali Mustafa Kemal Atatürk’ün mirası olarak kabul edip devamını getirmiştir.

25 Eylül – 03 Ekim 2021 tarihlerinde gerçekleşecek festival programının kapsamında; Bosna – Hersek, Kuzey Makedonya, Kosova, Arnavutluk, Slovenya, Karadağ, Hırvatistan, Bulgaristan, Yunanistan'tan ve Sırbistan'dan gelen Halk Oyunları Ekiplerinin Gösterileri ve konserler yer alacak.

Editör: Haber Merkezi