Sayın Devlet Büyüklerine önemli bir duyurum

Sayın büyüklerim, kuraklık aldı başını gidiyor. 0cak ayına girdik, hala sıkıntı devam ediyor. Şu çekik gözlü Japonlar, öyle sistemler kurmuşlar ki kuraklık diye bir şey tanımıyorlar.

Boşa akan sular yok. Adamlar, çatılara havuzlar yapmışlar yağan yağmur havuzu dolduruyor ve oradan dairler faydalanıyor. Bu arada tuvaletlerin klozetlerine öyle bir şey yapmışlar ki gram su boşa akmıyor. Eller orada yıkanıyor vs.

Bizde uzun yıllara bağlı, bu hükümet zamanında aşarak, gerilere doğru gittiğimizde, maalesef bu konuda yeterli çalışma yapılamamış, sorunlar kapıya dayanmış. Gelecek nesillere iyi bir gelecek bırakmak için devlet büyüklerimizin bu konuda gerekli çalışmaları yapacaklarını bekliyoruz.

Bakın, dağlardan boşu boşuna akan yağmur suları özgürce denize dökülmekte, bu arada verimli topraklarımızda boşu boşuna denize taşınmaktadır. Sayın DSİ yetkilileri bu konuda projeler üretirlerse, sorunlar geleceğe taşınmaz.

Ödemiş Devlet Hastanesinde çocuk cerrahi uzmanı Sayın Ali Akmaz bu konuda çok değerli bir fikir attı ortaya. Akmaz, " Boşa akan sular yeraltında biriktirilmeli, biriken sularla araziler sulanır, dolayısıyla yeraltı sularımızın rezervi eksilmemiş olur. Rahatlıkla sulamamızı yaparız" diyor doktorumuz.

Gerçekten su olayı çok önemli. Suyunuzun bir hafta gelmediğini düşünün. Halimiz nice olur. Bu konuda sayın Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayip Erdoğan’ın yetkililere gerekli talimatı vereceğini ve ülkenin geleceğine sahip çıkacağına bütün kalbimle inanıyorum.