Haber: Dilek Ayvalı

Tire Belediyesi’nin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlediği gençlik koşusunda yüzde 90 görme engelli sporcu Enver Kala ve Hatice Batı koştu.

Tire Devlet Hastanesi kavşağında başlayan koşu önce Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, genç sporculara meşale vererek şunları söyledi, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’da kurutuluş mücadelesini başlatırken yakmış olduğu ateşi biz de burada genç sporcularımıza veriyoruz” dedi.

GÖRME ENGELİM KOŞMAMA ENGEL DEĞİL

Enver Kala gurur duyduğunu belirterek, “Yaklaşık 2009’dan beri sporcuyum. Görme engelliyim yüzde 90. Spora engel olmadığını düşünüyorum. Koşmama engel değil” dedi.

Genç kızları temsilen koşan Hatice Batı, “Öğretmenlerimizin tavsiyesi ile geldim. Arkadaşımla koşacağım için çok mutluyum. Tirelileri temsil edeceğiz” dedi.

Genç sporcular Tire Kent Müzesi önüne dek sürdürdükleri koşunun sonunda ellerindeki meşale ile buradaki büyük meşaleyi Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran ile yaktılar.

Daha sonra 19.19’da Tire Belediye hoparlöründen İstiklal Marşı okundu. Tire Belediyesi Halk Oyunları Eğitmeni Ahmet Köyük zeybek gösterisi sundu. Daha sonra Tire’de 2 noktada havai fişek gösterisi yapıldı.

Editör: Haber Merkezi