HABER: SÜLEYMAN GÜLEROĞLU 

Ödemiş Ortaokulu öğrenciler, öğretmenler ve velilerinin yaptığı etkinliğe Ödemiş Belediye Başkan Yardımcısı Özay Kaptan, Ödemiş Belediye Başkan vekili ve MHP Ödemiş Belediye Meclis Üyesi Derya Coşkun, Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahattin Gengörü, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, Ödemiş Ortaokulu 5 ve 6 sınıf öğrencilerinin velileri katıldılar.

Ortaokulu kapısından başlayan etkinlik daha sonra Hastane Caddesi ve Salı Pazarına kadar devam etti.

Burada Ödemiş Belediyesinin tahsis ettiği araçlara binen öğrenciler daha sonra Ödemiş Devlet Hastanesi konferans salonundaki konferansa katıldı. Ödemiş Devlet Hastanesi doktoru Fatih Demir tarafından lösemi nedir?, Belirtileri nelerdir?, Lösemi hastalığı bulaşıcı mıdır?  konularında öğrenci ve velilere sunum yaptı.

Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahattin Gengörü, “  Lösemili Çocuklar Haftası dolasıyla Ödemiş Kaymakamlığımızın onayıyla Ödemiş Ortaokulu’nun düzenlemiş olduğu "Farkındalık Yürüyüşü" etkinliğini Millî Eğitim Müdürlüğü olarak çok önemli görüyoruz ve destekliyoruz. Biz eğitim camiası olarak okullarımızda eğitimin yanında, toplumsal konularda da varlık ve duyarlılık göstermeye ve buna bağlı olarak halkımızda bir bilinç, duyarlılık ve farkındalık oluşturmaya gayret ediyoruz.

Öğrencilerimize, çocuklarımıza sadece sözle değil uygulamalar ile iyiliği, iyi insan olmayı öğretmeyi amaçlıyoruz. Bunu öğretmenlerimiz ve velilerimiz ile birlikte öğrencilerimizin özne olduğu etkinlikler şeklinde yapıyoruz.

Bugün burada Ödemiş Ortaokulu’muzun organize ettiği ve öğrencilerimiz ile birlikte “Lösemiye karşı hepimiz kardeşiz” sloganıyla yapılan farkındalık yürüyüşü etkinliğimiz bunun en güzel örneğidir.

Bu güzel ve anlamlı çalışmanın içinde insan sevgisi vardır, empati, kardeşlik bilinci vardır; duyarlılık ve sorumluluk duygusu vardır. Herkesin en iyi şekilde yaşama, yaşayabilme hakkına sahip çıkma düşüncesi ve iradesi vardır. Bu yönüyle oldukça kıymetli bir çalışmadır. Birçok konuda olduğu gibi bugün de okullarımızın hayata dair toplumun gerçek sorunlarıyla ilgilendikleri ve çözümün bir parçası olmaya çabaladıkları bu değerli etkinliği gerçekleştiren Ödemiş Ortaokulu idareci, öğretmen, öğrenci ve velilerini tebrik ediyorum. 

İlçe Emniyet Müdürlüğü, Ödemiş Devlet Hastanesi, Ödemiş Belediyesi başta olmak üzere destek veren herkese katılım gösteren tüm kişi ve kurumlara; etkinliği daha görünür kılan yerel basınımıza bu anlamlı ve faydalı etkinliğe katkılarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Editör: Haber Merkezi