Ödemiş Belediye Spor Efe Dağcılık Gençlik ve Spor kolu dağcıları Manisa Spil Dağının Kuzey yüzündeki çok yoğun karın üzerinde ve çok soğuk havada zorlu bir yürüyüş yaptılar. Yürüyüşe Ödemişli 20 dağcı katıldı. Anemon Dağcılıktan İsa Göbeklioğlu’nun rehberliğinde yapılan yürüyüş sırasında sıksık Dokuz Eylül Dağcılık kulübü(DEDAK) üyeleriyle beraber yürüyüş yapan dağcılar aşırı soğuk, kaygan zemin ve 1.5 metreyi bulan kar sebebiyle zorluk yaşadılar. Yaklaşık 15 km süren yürüyüşü tüm üyeler tamamlamayı başardı.

Sorumluluğunu Efe Dağcılık Başkanı Mehmet Taşlı’nın yaptığı yürüyüş Manisa Oduncu yokuşundan başladı. Yığılmış kar kümelerinin kapladığı zeminlerden geçilip 1400 rakıma ulaşıldı ve sonra Spil Dağı Milli Park-Atalan'dan Beşpınar köyünde sonlandı.

Efe Dağcılık Başkanı Mehmet Taşlı, "Normal rota olarak çok zorlu olmamasına rağmen yılbaşında ve bir hafta sonra yağan karın yoğunluğu (yer yer 1.5 mt.) ve aşırı soğuk sebebiyle yürüyüşe katılan tüm dağcılık kulübü üyeleri zorluklar yaşadılar. Dağcılar fiziksel sınırlarını zorladılar. Sabah 7 de Ödemişden çıkıp 10 da başladığımız yürüyüş 17 de Beşpınar köyünde sonlandı. Bölgede bir çok Dağcılık kulübü etkinlik düzenlemişlerdi. Ayrıca Milli parkda yakın bölgelerden gelen vatandaşların aşırı ilgisi ve mangal tutkusu sebebiyle çok fazla bir kalabalık vardı. Sonuçta Spil dağının kuzey yüzünden güney yüzüne bizler için unutulmayacak bir yürüyüş yaptık. Yürüyüş sonrasında zorlu etabı başarmanın mutluluğu ve yorgunluğu katılımcıların yüzünden okunuyordu. Bu yürüyüş sırasında bizlere destek olan Manisa Anemon Dağcılık kulübüne ve Rehber İsa Göbeklioğlu’na çok teşekkür ediyoruz."

Kış mevsiminde kar yürüyüşlerini yapmaya çalıştıklarını söyleyen Mehmet Taşlı," Özellikle iki yıldır bölgemizde kar yağışının olması sebebiyle kış mevsiminde yapabildiğimiz kadar kar yürüyüşü yapmaya çalışıyoruz. Bu anlamda geçen haftalarda Bozdağ yürüyüşü ve bu hafta Spil Dağı yürüyüşü yaptık. Önümüzdeki haftalarda sırasıyla Gölcük Sırtlan bayırı Gözetleme Kulesi, Bozdağ zirve, Honaz yürüyüşlerimiz olacak. Ayrıca Efe Dağcılık olarak sağlıklı mutlu bir toplum hedefiyle bölgemizdeki insanlarımıza sporu dağcılığı sevdirmek için çaba sarf ediyoruz. Yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla beraber tüm toplum kesimlerini kapsayan kimseyi dışlamayan ve özellikle gençlerimizin katılmasını hedeflediğimiz etkinlikler yapıyoruz. Faaliyetlerimize katılmak isteyenler Facebook sayfamızdan bizimle diyalog kurabilir."

Taşlı, " Ayrıca bu sezondaki 18.ci etkinliğimizi güvenle tamamladık. Etkinlikleri mümkün olduğu kadar iptal etmeden hepsini gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Ama bu sezon ilk defa geçen haftaki yürüyüşü katılım azlığı sebebiyle iptal ettik. Özellikle 1 aydır çok yaygın olan Grip salgını toplumumuzu çok rahatsız ettiği gibi bizim etkinliklerimize de katılımı azaltıyor. Önümüzdeki günlerde katılımın daha da artmasını bekliyoruz. Özellikle son dönemlerde gençlerden yoğun katılım aldık ve bunun devamını hedefliyoruz. SAĞLIKLI MUTLU BİR HAYAT İÇİN SPOR YAPIN DAĞCILIK FAALİYETLERİNE KATILIN."

Editör: Haber Merkezi