Haber: Dilek Ayvalı

Ovadan yaylaya düzenlenen yürüyüşte bölgenin doğal ve kültürel güzelliklerini de gören dağcılar kısacık bir zamanda baharın ve doğanın cömertliğinin farkına vardıklarını belirttiler. Yürüyüş sorumluluğunu Mehmet Taşlı, Rehberliğini İsmail Baykal ile Ahmet Bargın'ın yaptığı etkinlik Eski Çıplak köyünden başladı.

Rehber İsmail Baykal, "Eski Çıplaktan sonra Yörük Türkmen köyü Yakapınar köyüne ulaştık ve orada çay molası verdik. Daha sonra Marmaraş ve Dağtekke Köyü arasındaki ormanlık yaylalık alanlara ulaştık ve bu alandan yol ayrımına yürüdük. Buradan 12 kişilik grup gözetleme kulesine yürüdü. 24 kişilik diğer grup ise Çınardibi köyüne ulaştı. Ormanlık alanda bizlere rehberlik eden Çoban Ahmet Bargın'a ayrıca teşekkür ediyorum "dedi.

YAŞADIĞIMIZ COĞRAFYA ADETA BİR CENNET

Etkinlik Sorumlusu Mehmet Taşlı ,"Hem Bayındır ovasını hem yaylasını aynı anda gezip yürümemiz çok mutluluk verici. Özellikle zeytin ağaçları içindeki yemyeşil doğal örtü, baharın ilk çiçekleri, rengarenk laleler bizleri adeta büyüledi. Ovadan yukarı kısımlara tırmandığımızda ise Çam ormanlarının yoğunluğu ve mis gibi bol oksijen(Ozon-Temiz hava)i ciğerlerimizde hissettik. Ayrıca 3 dakikalık Sessizlik Terapisi ile doğanın sesini dinleme ayrıcalığını yakaladık. Çınardibi yaylasında ise tertemiz doğa ve havada kendimizi ödüllendirip piknik yaptık. Yürüyüş sırasında herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı ve tüm katılımcılar(36 kişi) memnuniyetle etkinliği tamamladı" dedi.

HAFTAYA EFES-MERYEMANA YÜRÜYÜŞÜ

Mehmet Taşlı, "15 Mart Pazar günü Efes Meryemana kültür yürüyüşümüz var. Burada hem müzeleri göreceğiz gezeceğiz. Hem de bölgedeki ormanlık alanda yürüyüş yapacağız. Sağlık durumu müsait olan doğaseverler etkinliklerimize katılabilir. Özellikle bahardan itibaren kültürel etkinliklerde herkesin katılım sağlayabileceği rotaları belirlemeye çalışıyoruz" dedi.

Editör: Haber Merkezi