Haber: Ayşe AKYÜZ

Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği'nin düzenlediği ‘Yeni Türkiye Buluşması’ da Başbakan Davutoğlu ile birlikte bir araya gelen, Ödemiş Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Turgut Usluca toplantıyla ilgili olarak bir değerlendirme yaptı. Usluca Ödemişli esnafların henüz esnaf Kefalet ve kredi kooperatifi ile ilgili olarak korkularının olduğunu kimi esnafın kooperatiften habersiz olduğunu belirtti.

Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği’nin ayın 14 de düzenlemiş olduğu toplantıya katıldığını belirten Başkan Turgut Usluca “ Ayın 14’de başbakanımızla TESCOM bölge birliğinin düzenlemiş olduğu toplantıda bir araya geldik. Toplantı 2015 yılı bütçesi TESCOM durumu işleyişiyle ilgiliydi. Toplantıda TESCOM genel Başkanımız Abdülkadir Akgül Dünya kooperatifler birliği yönetim kurulu olması sebebiyle TESCON’un işleyişini faaliyetlerini ve uygulamasını örnek olarak aldıklarını belirtti. Başkanımız düzenlenmiş olan toplantı da TESCOM’un tüm dünyaya kooperatifçilik lisansı vermeye başladığının müjdesini bizlerle paylaştı. Şuanda Türkiye genelinde TESCOM aracılığı ile40 katrilyon esnaf ve sanatkârlara para dağıtıldığını ve bu paradan devlete 1 kuruş borcunun olmadığını biz esnaflarla düzenlenen toplantıda paylaştı. Düzenlenen toplantıda Başbakanımız Ahmet Davutoğlu bir esnaf çocuğu olduğunu belirterek her zaman yanımızda olduğunu söylemesi bizleri çok mutlu etti.”

Esnaf kefalet kredi kooperatifine Ödemiş esnaflarının ilgisiz olduğunu kooperatife kayıt olmakta çekindiklerini belirten Usluca “Ödemişli esnaflarımız Esnaf kredi kooperatif katılmaktan çekinti duyuyorlar. Bizler Esnaf Kefalet olarak esnaf arkadaşlarımızın her zaman yanındayız. Her zaman onların sorunlarına çözüm bulmak için buradayız. Ben esnaflarımıza şöyle seslenmek istiyorum. Gelin tanışalım; işinizi kolaylaştıralım.”
 
Editör: Haber Merkezi