Haber: Dilek Ayvalı

Koronavirüs tedbirleri kapsamında eğitimin EBA TV üzerinden yapıldığı ülkemizde, İzmir’in Tire İlçesi Akyurt kırsal Mahallesi Gelin Kayası Soğanlık Mevkiinde hayvancılık yapan Akgül ailesinin 10 yaşındaki kızı Nimet, evlerinde elektrik olmadığı için eğitim alamıyor.

2017 yılında köy içinde hayvancılık yapamadıkları için 4 kişilik ailesi ile Soğanlık Mevkiindeki evine göçen Muammer Akgül’ün 10 yaşındaki kızı Nimet Akgül, evlerinde elektrik olmadığı için eğitimine devam edemiyor.

DEVLETİN BÜTÇESİ AZ BU YÜZDEN YAPAMADIK DİYORLAR

Bulundukları bölgeye elektrik hattı döşenmesi ile ilgili yerlere dilekçelerini verdiklerini kaydeden Muammer Akgül şunları kaydetti, “Köyün içinde koku yapıyor diye bahçeye göçtük. Sağımı elektrik olmadığı için jeneratörle yapıyoruz. 1 litre benzin yakıyor saatte. Sabah akşam 2 kez sağıyoruz. Maliyet çok yüksek geliyor. EBA TV ile eğitime geçildi ama elektrik olmadığı için çocuklar televizyon izleyemiyor. Büyüklerimizden devlet yetkililerinden bu soruna çözüm istiyoruz. Müracaat ettik ama her yıl bizi oyalıyorlar. Devletin bütçesi az bu yüzden yapamadık diyorlar. Projeler yapıldı her şey hazır. Tek ben de değilim burada yaşayan. Bize ilk müracaatta tek kişi olmaz dediler. 12-13 abone yaptık. Ama yine olmadı” dedi.

ÖĞRETMEN OLMAK İSTİYORUM

Tire Dört Eylül Ortaokulu 5. Sınıf öğrencisi Nimet Akgül, “Ben öğretmen olmak istiyorum. Buraya elektrik gelmesini istiyorum. EBA TV’den ders çalışmak istiyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi