Anaokulundan liseye kadar uzanan Robotik eğitimlerine takım koçları rehberliğinde çevrim içi ortamda da katılan öğrenciler teknolojinin imkanlarını kullanarak evlerinden kodlama devam ediyorlar.

İlkokul Lego Robotik Takımı “CREATORS” öğrencileri geçtiğimiz yıl pandemi koşulları sebebiyle ertelenen ulusal turnuvaya katılarak okullarına “Proje ve Model Uyumu Mucitler Ödülü” kupasını kazandırdılar. Çevrim içi gerçekleştirilen turnuvada, sezon temasına uygun yenilikçi projelerini, tasarladıkları lego modeliyle “Bilim Kahramanları Derneği”nin alanında uzman Jürilerine sunan öğrenciler Yaman Güler, Çınar Dilek ve Ateş Pehlivan jürinin takdirini toplayarak madalyalarını almaya hak kazandılar.

Dünya Eğitim Kurumları, 2017 yılından bu yana aralıksız olarak sürdürdüğü Lego Robotik Eğitimlerine bu yıl katılacakları Bilim Kahramanları Derneği’nin organize edeceği 17. Türkiye Turnuvaları “RePlay” Sezonuna ara vermeden hazırlanıyorlar. Ortaokul Takım koçları kemal SARISU ve Zeren Gacar ŞENOCAK , Lise Takım Koçları Selin Kaplan SARISU ve Ayşegül KETENOĞLU rehberliğinde çevrim içi kodlama eğitimlerine devam ediyorlar. Takım koçlarımızla uzaktan eğitim alan takım öğrencilerimiz, kendi bilgisayarlarından kodladıkları robotlarını  uzaktan erişimle fiziki olarak harekete geçirebiliyorlar. Ayrıca sezon temasına uygun Yenilikçi Proje çalışmalarına araştıran öğrenciler, pandemi sürecinin etkilerini kendi avantajlarına çevirerek turnuva heyecanlarına ortak oluyorlar.

Editör: Haber Merkezi