Ülkemiz ve Tiremiz için oldukça önemli bir sosyal ve  kültürel değerimiz olan ve üretim-tüketim anlayışımızı doğrudan etkileyebilecek mesajlar içeren bir Yeni Gün Bayramını daha coşkuyla kutladık.
Her zaman olduğu gibi on binlerce Tireli ve Tire dışından gelen konuklarımız,   ilçemizin dört bir yanındaki mesire alanlarında sevgi ve saygı içerisinde bu köklü geleneğimizin bayramını kutladılar.
Dernek olarak hazırladığımız etkinliklerde, tamamen kendi gayretlerimizle elde ettiğimiz sınırlı bir bütçeyi kullandık. Davetiyelerimizi etkinlik öncesinde başta sayın Kaymakamımız, Belediye Başkanımız, Emniyet müdürümüz, Jandarma komutanımız ve Milli Eğitim müdürümüz olmak üzere, AKP, CHP ve MHP ilçe başkanlarına ve ilçemizin diğer kurum ve kuruluşlarına ulaştırdık. 
Her çalışmamızda olduğu gibi bu projemiz için de özel içerikli bir dergi yayınlayarak katılımcılarımıza ücretsiz olarak dağıttık. Amacımız “söz uçar yazı kalır” düşüncesiyle  verilen emeklerin belgelenmesi ve kalıcı hale getirilmesiydi. Etkinlik bütçemizi de bu dergide yayımlamış olduğumuz reklamlar ile temin ettik.
Yeni Gün Ateşini yaktık ve arınmak için 3 kez üzerinden atladık, Ulu günümüzün efsanesi olan Ergenekon’dan çıkışı temsilen demir dövdük. Ressam Mustafa Ali Kasap Resim Sergisini ve Kitap, dergi standımızı açtık.  Misafirlerimize boyalı yumurtalar ile birlikte yiyecek ikramında bulunduk. Halil Altın’ın emekleri ve organizasyonu ile davul zurna eşliğinde halk oyunları ekiplerimizin gösterileriyle coştuk. Şaner Gülya ve Ersagun Güldamla önderliğinde Türk Okçuluğu gösterilerinde ok atmanın hazzını yaşadık.  Yüzlerce fidan dağıtımını gerçekleştirdik. “Ülken İçin Bir Dilek Tut” temalı kartlara, ülkemiz için dileklerimizi yazdık ve barışın, bereketin sembolü zeytin ağaçlarına astık. Papatya taçlarıyla taçlandık... Zeytin ağaçları, envai çeşit çiçekler,  Atlar, kurtlar ve güneşin içimizi ısıtan atmosferinde tam olarak tabiata karıştık, bereketlendik, çoğaldık…
Belediyelerin ya da devletin bütçeleri ile etkinlik yapma imkanımız olmadı. Çünkü yaşadığımız ülkede siyaset ve bürokrasi, henüz popülizmden kurtulamadı. Eğer böyle bir imkânımız olsaydı;  biz de bütün konuklarımıza çok daha geniş programlar, güzel ikramlar, yemekler, konserler ve gösteriler sunabilirdik elbette... Tire dışından gelenlerin ulaşım ve konaklama giderlerini karşılayabilir, binlerce kültür sevdalısını Tire’de buluşturabilirdik. Bu ve buna benzer çalışmaları önceki yıllarda başarıyla gerçekleştirdiğimiz için, hiçbir kimseye bir şeyler ispatlama derdinde de olmadık. 
13 yıldır faaliyetlerini aynı aşkla sürdüren bir derneğiz. 6 yıldır Zeybek Ateşi Ulusal Efe Kurultayı projesini ve 4 yıldır da Tire Kültür Envanteri projesini başarıyla sürdürüyoruz. Son 3 yıldır da “Kültür, ekonomiyi doğrudan etkileyen önemli bir güçtür. Yeni Gün Bayramı da en eski kültürel değerlerimizden biridir. Bu kültür, atalarımızın doğa ile barışık inanç sistemi ile hayvancılık ve tarıma dayalı üretim-tüketim anlayışına ve buna bağlı olarak  tarihi ekonomik gelişimine dayanmaktadır. Bu durumda bir tarım ve hayvancılık ülkesi olarak ve bir tarım hayvancılık kenti olarak özellikle Tire ilçesinin, bu kültürü korumaya ve yaşatmaya hala ihtiyacı vardır.” diyerek; 3 yıldır “Nevruzun Kenti Tire” projesini anlatmaya çalışıyoruz. 
Kültürümüze gönül veren bir avuç insan ve kuruluşun katkıları ile de niyetimizi ve samimiyetimizi bir kez daha ortaya koymanın gönül rahatlığı, gururu ve onuru içindeyiz. Her şeye rağmen, biz Tire Kültür Derneği olarak, tarihi ve sosyal sorumluluğumuz gereği, Yeni Gün Bayramını kutlamak üzere üyelerimiz, yönetim kurulumuz ve çalışanlarımızla oradaydık... 
Her zaman olduğu gibi yaşadığımız toprakların yetiştirdiği ve dünya tarafından iyi bilinen önemli sanatçılarımızdan Efelerin Ressamı Mustafa Ali Kasap yine bizimleydi.  Yazar Hasan Cüneyt Bozkurt bizimleydi... Türkolog Çağrı Pala, Zeybek Ateşi Ulusal Efe Kurultayı gönüldaşlarımız Ersagun Güldamla, Halil Altın, Gökçen Karayaz, Arzu Şimşek, Alparslan Güldamla, Yusuf Ziya Peker oradaydı.... Türk okçuluğuna gönül vermiş Şaner Gülya  oradaydı, Menemen Halk Oyunları ekibi üyeleri oradaydı, Atça’nın son belediye başkanı TC Mustafa Çinar oradaydı, Dede Korkut Federasyonu genel başkanı Emine Güven, genel başkan yardımcısı  Erdem Keskin aramızdaydı....   İzmir Yörükler Derneği yönetim kurulu üyeleri de, İzmir Yörük Türkmen Kadınları Derneği de bizimleydi…  Eğridere Köyü Gökçenefederneği yönetim kurulu üyeleri de  aramızdaydı, Ödemiş Bıçakçı Köyü Yörükleri Derneği başkanı Seçkin Sezgin de…  Kısacası Tiremizin gururu eğitimci Nezih Poyanlı öğretmenimiz,  Antropolog Lydia Zeghmar ve ismini buraya yazamadığımız yüzlerce dostumuz  bizimleydi… Sayımızın kaç olduğundan çok, güçlü ve kaliteli birliğimizin, dirliğimizin emektarları olan tüm gönüldaşlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz.
Etkinliğimize katılarak bizlerle birlikte olan yeni Tire Kaymakamımız sayın Dr. Hasan Tanrıseven’e, Tire İlçe JandarmaKomutanı sayın Yzb. Emre Davutoğlu’ya, her zaman olduğu gibi derneğimize desteklerini esirgemeyen Tire Halk Eğitimi Merkezi müdürü sayın Turhan Eke ve ağaç fidanlarımızı temin eden Tire Orman Dairesi Şefi Uğur Güler’e, bizimle birlikte Yeni Gün Bayramımıza sahip çıkan Tire ADD başkanı sayın Murat Özan ve değerli üyelerine de şükranlarımızı sunuyoruz. ..
Davetimize icabet eden Ak Parti ilçe yönetimi ve İzmir milletvekili Sayın Hüseyin Kocabıyık’a,   MHP Tire İlçe başkanı sayın Ali Koçlar ile yönetim kurulu üyelerine ve Tire Ülkü Ocağı yönetimine de bizlerle birlikte oldukları için teşekkürlerimizi iletiyoruz.
Basınımızın değerli temsilcileri TRT Muhabiri sayın Turgay Konuralp, Yeni Asır Gazetesi Muhabiri Nadir Uysal ,  Kıyı Ege gazetesinden Aslı Kurt ve Çağdaş Kurt’a, Yerel Güç Gazetesi sahibi Dilek Acar Özdemir,  Haber Tire Gazetesi sahibi Ercan Çelik, Büyük Tire Gazetesi muhabiri Kamuran Kızılboğa’ya  da emeklerinden dolayı şükranlarımızı sunuyoruz.
Etkinlik dergimizde yer alarak projemize ve kültürümüzün yaşatılması çalışmalarına maddi ve manevi desteklerini güçlü bir şekilde ortaya koyan başta Knight&Bride firması sahibi sayın İpek Ipek Emre'ye,  Tire Süt Kooperatifi Başkanı sayın Mahmut Eskiyörük’e, Borbey İnşaat Nuri Eşiyok’a, Tire Organize Sanayi Müdürlüğü’ne, maddi ve manevi olarak yanımızda olduklarını gösteren Cemar İnşaat Salih Atakan Duran’a, Koçsan ve Otel Tirem yönetim kurulu başkanı Nihat Koç’a,  Gül Petrol Lukoil firması Efdal Gül’e, Tire Değirmen Restaurant’a, Karadeniz Unlu Mamüller’e, Güngör İnşaat Mustafa Güngör’e, Tire Panino Pizza’ya, Çapkınoğlu İnşaat Hüseyin Çapkınoğlu’ya, Neha Motor’a,  Tire Çıtır Waffle firmasına, Çarşı Veteriner’e, Tire Pizza House firmasına, Delikanlı Ltd. Şti’ye, Lider Çiçekçilik’e, Pek Tatlı Pastanesine, Hasan Usta Restoranı’na, Evikur firmasına, Oral kiralama organizasyon’a, Sezen Isı’ya teşekkür ederiz....   
Ne mutlu bize ki, her koşulda yaptıklarımızı  anlamlandıran herkes oradaydı….
Ancak….
Biz Yeni Gün'ün daveti tüm insanlığadır ve sonsuzdur. Birilerinin ayrıca davet etmesine gerek yoktur diye sanıyorduk. Ama yanılmışız... Davetiyelerini ulaştırdığımız halde daha önceki Yeni Gün bayramlarında olduğu gibi  sayın Belediye Başkanımız Tayfur Çiçek yine yoktu... Bazı siyasi parti ilçe başkanlarımız da etkinlik adresimizi bulamamış ve başka adreslerde takılı kalmışlardı ne yazık ki !!  Sağır sultan duymuştu ama muhtemelen oda başkanlarımız,  sivil toplum kuruluşu temsilcilerimiz duymamıştı davetimizi.... Her taşın altından kalkabilen kanaat önderlerimiz yorgunluktan, sanat camiamız da yoğunluktan gelememişti. Bazıları da yalan makinası icat etme projeleriyle meşgul oldukları için fırsat bulamamıştı...  Elbette sebepleri vardı ve elbette haklıydılar…
Ben de Yeni Gün Bayramı'nın bereketi ve kutsallığına umutla sığınarak, dilek ağacına aynen şunları yazdım ve konuklarımız gibi zeytin ağacına astım…
““Tanrım, sen şu güzel ülkemizin ve güzel Tire'mizin yöneticilerine, siyasetçilerine, kanaat önderlerine, aydınlarına, sanatçılarına akıl fikir ver, işlerini kolay kıl. Onları bal yapmaz arıların vızıltılı sohbetlerinden, samimiyetsiz toplantıların demeçlerinden, koltuk hastalıklarından,  yandaş kollamalarından, alkış bağımlılığından, iş gücü bırakıp top peşinde koşturmaktan uzak tut! Eğer (varsa) bizim aklımızı da koru!! Amin…””