YERELGÜÇ/DİLEK AYVALI

Toplam kapalı alanı 1260 metrekare ve 210 büyükbaş 630 küçükbaş hayvan kapasiteli, toplam açık alan 6 bin metrekare ve 100 büyükbaş ve 300 küçükbaş hayvan kapasiteli Kiraz Belediyesi Hayvan Pazarı’nın temel atma töreni AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır’ın katılımıyla yapıldı.

Törende ilk olarak Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar Kutlu konuşarak, Kiraz için söz verdiği vaatlerinden birini daha yerine getirmenin mutluluğunu yaşadığını kaydetti. Özçınar Kutlu şöyle devam etti, “Seçimlerde demiştik ki hayvancılıkla ve tarımla uğraşıyoruz ve ilçemiz adına büyük ölçekle yapacağımı bu yatırımı bizlere yapabilme gücünü veren başta hükümetiniz olmak üzere siz kıymetli hemşerilerimin gücünü arkasında hiçbir zaman esirgemediğiniz için teşekkür etmek istiyorum. Hayvan pazarımız inşallah bugün temelini atarak ilçemize kazandıracağız. Çok büyük bir eksiklikti bizim için. Eski bir pazaryerimiz vardı, yeri büyükşehirde mi küçük şehirde mi orada mı burada mı aslında birçok şekilde yara almıştık ve düzeltmemiştik. Sağ olsun İçişleri Bakanımızın verdiği destekle hayvan pazarımızın temelini bugün itibariyle atıyoruz ve en kısa sürede 1-2 ay gibi süre zarfında siz hemşerilerimizin hizmetine sunmaya başlayacağız. Hayvan pazarımız büyükbaş ve küçük baş olmak üzere bütün alımların satımların yapılabileceği bir alan olacak. Bunun yanı sıra kurbanda kesim alanı oluşturalım istiyoruz” diye konuştu.

Hayan Pazarına verilecek isim ile ilgili de konuşan Başkan Özçınar Kutlu, “Ziraat Odası Başkanımızla da görüştüm. Pazaryerine isim düşünüyorduk meclis gündemine de alacağız çünkü. Çok yakın bir zamanda celep bir abimizi acı bir şekilde kaybettik. Hayvanın altında kalarak can vermişti. Bir kez daha ruhu şad olsun diyorum. Mehmet Türkekul abimizin adının bu alanda yaşamasını diliyorum. Şimdiden hayvan pazarımız hepinize hayırlı uğurlu olsun inşallah” dedi.

Daha sonra konuşan Kiraz Kaymakamı Onur Titiz de yapılacak olan Hayvan Pazarı’nın Kiraz halkına hayırlı olmasını diledi ve Milletvekili Necip Nasır’a Kiraz ile ilgili ihtiyaçlar doğrultusunda her daim kendilerine destek olduğu için teşekkür etti.

Törende daha sonra konuşan AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, Hayvan Pazarına ismi verilmesi istenen Rahmetli Celep Mehmet Türkekul ruhuna Fatiha okudu.

Konuşmaların ardından temel atma törenine geçildi.

,

Editör: Haber Merkezi