HABER:DİLEK AYVALI

İzmir İl Jandarma Komutanlığına bağlı birlikler tarafından terör ve organize suç örgütlerine finans kaynaklarının kurutulması ile uyuşturucu madde ticareti ve kullanımının önlenmesi maksadıyla, 9 ayrı ilçede 4- 14 Kasım  tarihleri arasında yapılan operasyonda  gözaltına alınan 82 şüpheliden 7'si tutuklandı, 3'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Ekipler, istihbari çalışmalar, drone destekli ve yaya olarak yapılan keşif faaliyetleri sonucunda; 04-14 Kasım  tarihleri arasında Aliağa, Bayındır, Bergama, Karaburun, Menderes, Ödemiş, Seferihisar, Tire ve Torbalı ilçelerinde Cumhuriyet Başsavcılıklarının koordine ve talimatları doğrultusunda operasyonlar düzenledi.

 Yapılan operasyonlarda,310 gram kokain, 45 gram metamfetamin,  2 kilo 869 gram kubar esrar maddesi, bin 402 adet sentetik hap,135 kök kenevir bitkisi ele geçirdi.

Operasyonlarda 82 şüpheli yakalandı. Yakalanan şahıslar hakkında adli işlem başlatıldı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 7'si   tutuklanarak Ceza İnfaz Kurumuna telim edildi,3 şüpheli Adli Kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İzmir İl Jandarma Komutanlığı, başta terörle mücadele görevleri olmak üzere, kamu düzenini ve huzurun devamı ile genel emniyet ve asayişin sağlanması için milletinin emrinde kararlılıkla görevine devam etmektedir.

Editör: Haber Merkezi