Olay 16 Mayıs 2022 Pazartesi günü saat 16.00 sıralarında Tire-Cambazlı yolunda meydana geldi.

İddiaya göre üzerinde silahı olan E.Y. Torbalı'dan 35 FP 980 plakalı ticari taksiye bindi. Torbalı'dan Tire'ye gelen ticari taksi, Tire- Cambazlı Yoluna geldiği esnada, gasp zanlısı E.Y. silahını çıkarıp taksiciyi araçtan atarak taksiye el koydu. Büyük bir panik yaşayan taksi şoförü K.G. hemen Jandarma ekiplerini arayıp taksisinin silahlı bir şahıs tarafından kaçırıldığını bildirdi.

Hızlı bir şekilde olay yerine gelen Jandarma ekipleri çevreyi abluka altına aldı. Çok sayıda Jandarma ekibi bölgede geniş çaplı araştırma yaparak, çalınan taksi İncirliova yolunda yol kenarında terk edilmiş halde buldu. Zanlının kaçabileceği noktalara dağılan ekipler silahı olan gasp zanlısını gerçekleştirdiği titiz operasyon sonucu aynı istikamette yakaladı.

Silah zoruyla taksiyi gasp eden E.Y. gözaltına alınarak gerekli işlemler için Tire İlçe Jandarma Karakoluna götürüldü. Aracının bulunduğunu öğrenen taksici K.G. büyük bir mutluluk yaşarken, jandarma ekiplerine teşekkür etti.

ZANLI TUTUKLANDI!

Silah zoruyla taksiyi gasp eden E.Y. Jandarmadaki işlemlerinin ardından hakim karşısına çıkmak üzere adliyeye sevk edildi. E.Y. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Editör: Haber Merkezi