HABER:DİLEK ACAR GÜLEÇ

Ancak rüzgarın da etkisi ile yangın yayıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri ile Orman Bölge Müdürlüğüne ait yangın söndürme helikopteri, Ödemiş Belediyesi ekipleri yangın alnına gelerek söndürme çalışmalarına başladı.

Ödemiş Belediyesi Başkan Yardımcıları Feridun Azeroğlu ve Özay Kaptan, Ak Parti Ödemiş İlçe Başkanı Muhammet Şen, yangın çıkış noktasına giderek gerekli çalışmaları yerinde incelediler.

Ak Parti Ödemiş İlçe Başkanı Muhammet Şen, Orman Bölge Müdürü Zafer Derince ile görüşerek, acil olarak helikopter desteği istediklerini belirtti. Yangının büyümeden kontrol altına alınıp soğutma çalışmalarının devam ettiğini belirten Şen,   Vatandaşların özellikle sigara izmariti cam gibi maddeleri atmamaları konusunda duyarlı olmaya davet etti.

Ödemiş belediye Başkanı Mehmet Eriş, “Yurdumuzun dört bir yanında devam eden yangınlarla yüreğimiz yanarken Gölcük Yaylamızın Karşıyaka Mevkii'nde de ormanlık alanda yangın çıktı.

Orman Bölge, İzmir Büyükşehir İtfaiye ve Ödemiş Belediyesi ekiplerimizin havadan ve karadan zamanında müdahalesi ile kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları özveriyle sürüyor.

Söndürme ekiplerimize, Jandarma ekiplerimize ve kürekleriyle, tırmıklarıyla, traktörleriyle gönüllü olarak söndürme çalışmalarına katılan hemşerilerimize,  gönülden teşekkür ediyoruz. Lütfen ormanlık alanların çevresinde çok dikkatli olalım” açıklamasında bulundu.

Yapılan ilk inceleme ve olay şahitlerinden yangının bahçelik alanda sıcak havanın etkisi ile kuru otların tutuşması yerdeki kozalakların yanması ile başladığı, olayda terör şüphesinin bulunmadığı bildirildi.

Soğutma çalışmaları devam ediyor.

Editör: Haber Merkezi