Türkiye siyasi tarihinin en önemli seçimlerine doğru adım adım gitmektedir.  Bu öyle bir seçim ki; “açılım-çözüm” adı altında ya bölünmenin eşiğine gelecek ya da çok büyük bedeller ödeyerek “raydan çıkan tren tekrar rayına girecek.

   Son sözü Türk Milleti söyleyecek…

   Mâlum medyaya göre ülke “güllük-gülistanlık”.  Komşularla “sıfır sorun” var, “ekonomi “tıkıt tıkır” işliyor, üretim “zirve” yapmış, memur ve emekli % 3 zammın tadını çıkarmakta,  köylü, asgari ücretli, çiftçi gelirlerinden “mutlu”, dünyanın en büyük ve zengin “17. Ekonomisine “sahip durumdayız(!).

   Geriye ne kaldı?

   İmralı’daki katilin ve Kandil’deki teröristin isteklerinin bir an önce gerçekleştirilmesi kaldı. Onu da bu seçim belirleyecek gibi. “”Doğu’da ve Güneydoğu’da” yaşananlar ortada.. İstanbul’da her gün pkk’lılar olay çıkarmakta… Kurtarılmış mahallelere hâlâ girilemiyor. Hdp’li vekiller ve belediye başkanları akıllarına geldikçe “otorite”ye tehditler savurmaya devam etmekte… Hdp’lilerin ve pkk’lıların etkin olduğu yerlere görev yapan güvenlik güçlerinin elleri kolları bağlı, Vali ve Kaymakamlar ise “sus pus” olmuş yaşananları sadece seyretmekteler.

   Cumhuriyet Savcıları ne mi yapıyor?

   Bilmem!..

   Bir bilen vardır her halde!

   Ve biz Haziran ayında Genel Seçim’e gideceğiz bu durumda. Vatandaşlık sorumluluğumuzu yerine getireceğiz. Ya “bölünme”ye katkı sağlayacağız ya da yaşananlara “dur” diyeceğiz. “Koca koca adamlar” karşımıza çıkıp yüzümüze baka baka “pembe tablolar” sunacak bizlere. Mâlum medya da süsleyerek bu “yalan”ları bizlere “doğru”ymuş gibi ballandıra ballandıra anlatacak.

    İktidarın söylemlerine muhalefet çare olacak çözüm yollarını anlatabilecek mi acaba? Türkiye’nin içine düştüğü tüm sıkıntıları çözebilecek programları hazır mı?  En önemlisi “vekil” seçerken, aday yaparken, sıralamaya yerleştirirken vatandaşa, delegeye soracak mı? Yoksa yine eskiden olduğu gibi “Genel Merkez Kontenjan” haklarını kullanıp tanımadığımız kişileri  “Bunları seçin!” diyerek dayatma yoluna mı gidecekler?

   2015 Haziran Genel Seçimlerine doğru sonuç alabilmek için iş,  oy verecek vatandaştan önce “vekil” sıralamalarını yapacak muhalefet partilerine düşmektedir.

   CHP ve MHP’nin yetkili organları tepeden değil de tabandan siyaset yapmayı bu kez tercih ederlerse bu iktidar alması gereken dersi mutlaka alacaktır. Yok “dediğimiz dedik” derseniz Türk siyasi tarihinin derinliklerinde şimdiden yerinizi ayırtın.