BİR YEMEĞİN DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ…

 

     Pazar günü Ecenaz Düğün Salonun’nda MHP Ödemiş Belediye Başkan Adayı Mehmet YILMAZER’in adaylık süreci ile ilgili gerçekleştirdiği  “kahvaltılı toplantısı”nda dostlarla beraber olduk.

    Öncelikle şunu belirtmekte yarar görüyorum ki; davete icabet edenlerde uzun süredir göremediğimiz bir ışık, bir heyecan, bir birliktelik duygusu had safhadaydı. Siyaset yapmaktan çok “dost meclisi” nde  dostlarla “hasbihal” etmeyi andıran bu toplantı özlenmiş. Dostların buluşması, kucaklaşması, görüş alış-verişinde bulunulması görülmeye değerdi.

   Pazar kahvaltı toplantısına gelenlerin hemen hemen tamamında ortak olan düşünce “Bu kez yerelde MHP” ydi. Gerek ülkede yaşanan kaos ve gerekse yerel yönetimlerde var olan sıkıntılar MHP Adayının elini güçlendirmişe benziyor.

   Rüşvet ve Yolsuzluk Operasyonu ve ardında yaşananlar, emniyetteki deprem, yargıya müdahale, diğer kurumlara yansıyan sürgünler Türk seçmeninin vereceği oyun rengini değiştirmişe benziyor. Adı yerel seçim de olsa seçmen-vatandaş bu kez hükümete  “ders verme” eğilimine çoktan girmiş bile. Henüz AKP Ödemiş Belediye Başkan Adayı’nın isminin belirlenmemiş olması da iktidar için bir handikap gibi gözüküyor.

   Ödemiş’ye yerel yönetimlerde yaşanan sıkıntılar, belediyenin içine düştüğü ekonomik sıkıntılar, belediye çalışanlarının maaşlarının-hak edişlerinin zamanında ödenememesi, “birileri” nin belediyede haksız yer işgâl etmeleri, etkinliklerde harcanan gereksiz paralar,tamamlanamayan yatırımlar da mevcut yönetimin bazı eksikliklerini göstermektedir.

   Bütün bu ve seçim süresince dillendirilecek diğer olumsuzluklar Ödemiş’te MHP’yi ve Belediye başkan Adayı Mehmet YILMAZER’i  “kilit” konumuna getirmektedir. Bu “kilit” pazar günü yapılan toplantıda açılacakmış gibi gözüküyor. Mehmet Hoca ve sevenleri 30 Mart 2014’te zafere gitmek için gönül köprüsünü çoktan kurmuşlar.

   Masalarda konuşulan tek konu ise “Ödemiş’te Artık MHP Zamanı”… Aynı ve benzer zihniyetin Ödemiş’i köy-kasaba havasından kurtaramaması, yeni bir sesin,yeni bir nefesin dillendirilmeye başlandığını gözlemledik.

   En önemnli konu da Mehmet YILMAZER’in akademisyen kişiliğinin vurgulanmasıydı. “Kamu Yönetimi”nde akademik çalışma yapan “Mehmet Hoca” ihtisasını da “Yerel Yönetimler” konusunda yapınca umutlar biraz daha yeşermeye başladı.

  Mehmet YILMAZER’in şu sözü kahvaltılı tolnatıya damga vurmuştu: “Kişiler iyi avukat olabilir, iyi mühendis de olabilir ama;iyi belediye başkanı olması için işin kitabını yazması gerekir. O kitabı da biz yazdık…”

   Söz şimdi de diğer belediye başkan adaylarında…

   Son söz mü?

  “ÖDEMİŞLİ”lerde tabii…