Yeni Türkiye’nin Başbakanı Ahmet DAVUTOĞLU da nihayet “âkil”lerle bir araya geldi.

  Adı geçen gurup adına basına demeç verenler ısrarla bir konuyu vurgulamaya çalışıyorlar..  İmralı’da yatan “hain”in cezaevi(!) şartlarının iyileştirilmesi, toplumla aracısız iletişim kurma imkanlarının sağlanması, çözüm(!) sürecinde daha da aktif rol almasına imkan verilmesi vs vs ..

  Çözülme diye da adlandırılan bu süreçte toplumun “gaz”ını almak için 52 “âkil” bir araya gelerek “laf-ı güzaf” yapmaya devam ettiler.  Çok ilginçtir bu toplanma süreci Doğu ve Güney Doğu’da baş gösteren “başkaldırı”  provalarına halkın tepkisini azaltmak, 17 ve 25 Aralık operasyonlarına takipsizlik kararı verilmesi sürecini unutturmak ve ekonomide yaşanan dalgalanmaları örtmek zamanlarına denk getirilmiştir.

   Görüne odur ki “birileri” bu milletten “bir şeyler” saklamaya;  b u millet de uyanmamaya, sorgulamamaya, susmaya ,”bana ne” demeye ısrarla  devam ediyor.

   Akıllı olan saklayanlar mı, “âkil”ler mi, yoksa bu millet mi? Anlayan beri gelsin.

   İktidar istediği gibi “at oynatmaya” devam ederken muhalefet de “pasif direniş” göstermenin maharetlerini sergiliyor! 27 milletvekili ile HDP’nin yapabildiğini  129 milletvekili ile CHP; 52 milletvekili ile MHP maalesef yap(a)mamakta direniyor.  Arada partilerin genel başkanları ve  parti sözcüleri basının karşısına çıkıp “basın toplantısı yapmak” için basın toplantısı yapıyorlar.

   Yeni Türkiye’nin hâli de eski Türkiye’nin hâlinden pek farklı değil. Sadece yönetenlerin isimleri değişti!.. “Tas” da aynı, “hamam” da…