Bilindiği gibi bu slogan, 1950 seçimleri öncesi Demokrat Parti’nin zalim tek parti iktidarına karşı verilmesi gereken demokrasi mücadelesinin bayrağı idi.

1 Kasım’da yani iki gün sonra yapılacak olan milletvekili genel seçimleri de büyük bir demokrasi sınavı olacaktır. Ey halkım! Unutma bu seçim senin iradeni ortaya koyacağın son seçim olabilir. “kimsesizlerin kimsesi olacağız, hak hukuk gözeteceğiz” sloganıyla iktidara gelen bir partinin son hukuksuzluğu Bugün ve Kanaltürk Televizyonu ile Bugün ve Millet Gazetelerine ve Türkiye’nin medarı iftiharı bir kuruluş olan “Koza İpek” Holdingin 22 şirketine kayyum atayarak, bir şekilde el koydular. Bu bir zulümdür. 78 milyon insanın kaderi bir kişinin iki dudağı arasında olamaz, olmamalıydı. Pazar günü Allah aşkına sandığa gidelim ve hür irademizi ortaya koyalım.

Birkaç gündür Bugün TV. ile STV. Haber TV, Halk TV. ve Bengitürk TV. yi izlemediyseniz, gerçek demokrasi mücadelesinin yaşanan onca zulüme rağmen nasıl verildiği göremediniz derim.

Bugün Televizyonuna yapılan baskında polisin uyguladığı şiddet beni haddinden fazla derinden yaraladı. Ya Rabbim! dedim. Bizim beş vakit namazımızın sonunda askerimizle birlikte, dualar ettiğimiz polisimiz bu mu diye. Polisimizi bu hale getirenlerden Allah razı olmasın. Binanın önünde, tepkisini dile getirmek için bekleşen, ağzından kötü söz çıkmayan, elinde ne silâh ne bıçak ne sopa hiçbir şey bulunmayan din kardeşlerine bir metre mesafeden  sıktıkları biber gazı yüreğimi yaktı. Plâstik mermi de kullandılar. Bir vatandaşın tam dudağına rast geldi. Gözüne gelse kör olmuştu. Bir iktidar için değer mi? CHP Milletvekilleri tartaklandı, MHP. İstanbul İl Başkanı zor anlar yaşadı. Koruması göz altına alındı. Bugün televizyonu çalışanı, bir garip emekçi kardeşim elleri arkadan kelepçelenerek zulme uğradı. Muhalif Basını susturma amaçlı bu hukuk dışı davranışlar ile; 1 Kasım seçimleri daha büyük bir önem kazandı. “ Demokrasi mücadelesinde, mağdurun değil, zalimin kimliğine bakılır. Son olarak şunu söylemek istiyorum. Çetin Altan’ın ölmeden, özlediğim demokrasiyi göremeden gidiyorum sözünün ben başka ümitvar şeklini söyleyerek yazımı sonlandırıyorum. “ Ben, bu ülkeye demokrasinin tam olarak geldiğini görerek ölmek istiyorum.”

Saygılarımla.