Haber: Dilek Ayvalı

Kiraz Belediyesi tarafından ilçedeki kadınlara karanfil dağıtılırken Belediye Başkanı Saliha Özçınar da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için bir mesaj yayınladı.

Yayınlanan mesajda şu ifadeler yer aldı, ”8 Mart kadın haklarının hatırlanması, sorunlarının çözümlenmesi, sorunlarının çözümlenmesi ve kadınlarımızın sosyal yaşamda hak ettikleri yere gelmesi açısından oldukça öneme sahip bir gün. Kadınlarımızın eğitimli, bilgili ve bilinçli olması sağlıklı bir toplumun ön şartıdır. Zira kadınlar, özelde ailenin genelde ise toplumun temelini oluşturmaktadırlar. 'Cennet annelerin ayakları altındadır' buyruğuna yürekten inanan bir dinin mensubu olan bizler, bugüne kadar kadınlara yönelik her türlü şiddetin, ayrımcılığın ve istismarın karşısında olduğumuz gibi bundan sonra da olmaya devam edeceğiz.

TÜRK KADINI, CUMHURİYETİN KURULMASIYLA TOPLUMSAL YAŞAMDA YERİNİ ALMIŞTIR

Kadınlarımızın erkeklerle birlikte daha eşit ve daha insanca yaşama dair beklentilerini karşılamak, statüsünü yükseltmek ve kadınlarımızdan başlayan bir kalkınma modelini gerçekleştirmek için atılan en küçük adım bile bizim için çok değerlidir. Bizim tarihimizde gerektiğinde eline silahı alıp düşmanın üzerine yürüyen, gerektiğinde sırtında bebeği, kucağında mermi ile cepheye koşan kahraman kadınlarımız var. Kurtuluş Savaşı'nda vatanımızın bağımsızlığı için erkeğiyle cepheden cepheye koşan Türk Kadını, Cumhuriyet'imizin kurulmasıyla birlikte, toplumsal yaşamda yerini almıştır.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm kadınlarımızın, analarımızın, bacılarımızın, kızlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü tebrik ediyor, sevginin, şefkatin, özverinin simgesi olan kadınlarımıza sağlık, mutluluk, başarılar diliyor sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

Editör: Haber Merkezi