Haber: Dilek Ayvalı

Cumhuriyet Halk Partisi Tire İlçe Başkanı Hakan Şenoyar, Yerelgüç Gazetesine yaptığı açıklamada, “Vatandaşımız her yağmur sonrası isyan ediyordu. Bu sorunu çözüyoruz” dedi.

812 metre yağmur suyu kanalı

Ramazan Bayramının hemen ardından projenin uygulanmaya başlayacağını müjdeleyen CP Tire İlçe Başkanı Hakan Şenoyar, “İzmir büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer’e konuyu aktardık. Fatih Mahallesi Demokrasi Caddesi ile Sareybosna Caddesi civarındaki yağmur suyundan mağduriyete son veriyoruz. Izmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı İZSU Daire Başkanlığına verdiğimiz rapor ile 812 metre yağmur suyu kanalı döşenecek” dedi.

ORGANİK TARIMLA İLGİLİ PROJELER VAR

Tire’de bazı noktalarda alt yapı sorunları olduğuna dikkat çeken Başkan Şenoyar, “Kentimizde yağmur suları ile kanalizasyon atık sularının ayrıştırılması gerekiyor. Yapılacak olan çalışmada yağmur suları dereleri besleyecek. Kanalizasyon suları arıtma tesisinde arıtıldıktan sonra organik tarım yapılması ile ilgili proje geliştiriyoruz. Bununla ilgili kooperatifler kurulabilir. Bölgemizdeki su sorunu ile yakından ilgileniyoruz” dedi.

BU MAHALLELERE DE YAPILACAK

Başkan Şenoyar, 812 metrelik yağmur kanalları projesinin ilk olarak Fatih Mahallesinde daha sonra da Atatürk Mahallesi Toplu Konut Sitesi civarı, Hürriyet Mahallesi Yuvam Sitesi civarı ve Adnan Menderes Mahallesi Faik Tokluoğlu bulvarının bir kısmında uygulanacağını söyledi.

Editör: Haber Merkezi