Dünyada olduğu gibi ülkemizi de etkisi altına alan koronavirüsüne karşı Beydağ’da tedbirler arttırıldı. İlçe genelinde dezenfeksiyon ve temizlik çalışmaları ile bilgilendirme çalışmalarını sürdüren Beydağ Belediyesi, bu kez de Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar ile belediye personeli Cumhuriyet Mahallesi’nde kurulan semt pazarında pazarcı esnafına ve pazarda alışveriş yapan vatandaşlara dezenfektan, eldiven ve maske dağıtıp ateş ölçümü yapıldı.

 “SALGINA KARŞI ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR”

Vatandaşa maske, eldiven ve dezenfektan dağıtımı sırasında salgına karşı alınacak tedbirlerin önemine dikkat çeken Başkan Feridun Yılmazlar, “Beydağ Belediyesi olarak halkımızın yoğun kullandıkları alanların tamamında dezenfektan çalışmalarımız sürüyor, yine bunun yanı sıra eczanelerimiz, otobüs duraklarımız, çöp konteynırlarımız, ibadethanelerimiz, çocuk parklarımız, mahalle muhtarlıkları, cadde ve sokaklarımız hummalı bir şekilde belirlenen programlar dahilinde dezenfekte ediliyor” açıklamasını yaptı.

Korona virüsünün yakın temas sonucu bulaştığını, vatandaşların da önlem almalarına yardımcı olmak için dezenfektan, maske ve eldiven dağıttıklarını belirten Başkan Feridun Yılmazlar, “Beydağ Belediyesi olarak ilçemizde korona virüsüne karşı gerekli tedbirlerimizi aldık. Halkımızda kendi içinde hijyen kurallarına uyarak korona virüsüne karşı önlemini almalı. Vatandaşlarımız sık sık ellerini yıkamalı, gözlerine, burnuna ve ağza yıkanmamış ellerle dokunmaktan kaçınmalı, ateş ve öksürüğü olan insanlarla temastan uzak durmalı, bulundukları ortamları sık sık havalandırmalı, tokalaşma sarılma gibi yakın temaslardan kaçınılmalılar.” diye konuştu.

VATANDAŞLAR TEŞEKKÜR ETTİ

Pazarcı esnafı ve vatandaşlar ise koronavirüsü salgını nedeniyle pazara gelirken bulmakta zorluk çektikleri maske ve eldivenlerin Beydağ Belediyesi tarafından ücretsiz dağıtmasından dolayı memnuniyet duyduklarını belirterek teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi