Yerel seçimlerin 2013 yılında yapılmasına neredeyse kesin gözüyle bakılıyor. Bu açıdan bakarsak 2013 yılının Ekim ayında yapılması planlanan yerel seçimler için geri sayım başladı demek yanlış olmaz. Bu yüzden yerel seçimlerde boy gösterecek adayları da hafiften bir telaş sardı.

Bazıları gönlünde belediye başkanlığı yatmasına rağmen henüz erken diyerek adaylığını dillendirme aşamasına geçemese de önümüzdeki yerel seçimlerde aday bolluğu yaşayacağımızdan şüpheniz olmasın. AK Parti’nin Süleyman Soylu ve Numan Kurtulmuş gibi farklı isimleri AK Parti saflarına dahil etme çabası, CHP’nin yeni değişen üst yönetimi ve MHP’nin önümüzdeki büyük kongresi de göz önüne alındığında bütün bu saydıklarım aday bolluğu yaşanması için bence önemli birer etkendir.

Mevcut başkanlar için adaylık ne derece garanti bilemesek de en azından bu bölgede yerel yönetimler açısından etkin ve baskın olan CHP’nin anket yöntemi ile şimdiden nabız yoklamaya başladığı ajanslara düşen haberler arasında yer alıyor. Bu yüzden CHP’nin değişen yeni yönetiminin anket sonuçlarından daha da doğrusu halktan çıkmayan isimlerle yolunu ayıracağı bariz olarak görülüyor. AK Parti’nin yerel seçimler için hangi kriterleri seçeceği ise merak konusu… Yörede kaybeden ama ne hikmetse hala sevilen isimlerle yola devam mı edecek yoksa yeni yüzler yeni isimler mi bulacak bunu da zaman gösterecek… Ben yerel seçimler üzerine havzamızdaki ilçeleri ayrı ayrı değerlendirmek ve bu isimler üzerinde ayrı ayrı durmak istiyorum. Bu açıdan şimdilik detaya girmeyeceğim. 

Belediye başkanları son yerel seçimlerden bu yana kendilerince bir şey yapmaya çalıştılar. Kimisi mevcut belediyenin bütçesini zorlayarak hizmet etme çabası gösterirken kimisi de vatandaşın parasını çarçur edip birilerine peşkeş çekti. Kimisi de vardı ki ne etliye ne de sütlüye karıştı. Hiçbir artısı olmadığı gibi çalmadı, çırpmadı belki. Ama boşa geçen zaman ve boşa harcanan bir emek olarak hanesine eksi yazdı. 

Bazı belediye başkanları başkanlık makamını kişisel egolarını tatmin etme yeri olarak kullandı. Kavgalarıyla gündeme gelerek asli görevlerini ihmal etti. Bir anlamda kendilerine güvenen oy veren vatandaş ihanete uğradı.

Gazetemiz olarak yerel seçimlerin nabzını tutmaya önümüzdeki günlerde başlıyoruz. Öncelikli hedeflerimizden birisi Kiraz, Beydağ, Tire, Bayındır ve Ödemiş ilçelerimizde sağlıklı bir anket hazırlayarak anket sonuçlarını halkımızla paylaşmak olacaktır. Hazırladığımız sorulara verdiğiniz cevapları okuyunca yerel seçimlerin fotoğrafı da aşağı yukarı ortaya çıkmış olacak.

Evet sevgili, çok değerli ve pek kıymetli belediye başkanlarımız bugüne kadar yaptıklarınızla ve yapmadıklarınızla halkın önüne çıkmaya hazır mısınız? E siz hazırsanız biz de hazırız! Yerel Güç Gazetesi’nin yerel seçimler üzerine hazırladığı anketin sonuçlarını ve değerlendirme yazılarımızı dikkate almanız menfaatinize olacaktır. Benden söylemesi…