Geçmişini unutanlar geleceklerine yön veremez ve şuan içinde bulundukları durumun kendileri için iyi mi kötü mü olduğunun ayrımını yapamaz.

Yaşam boyunca hep iyi şeyler olsun istemişizdir. İyi anne baba, iyi kardeşler, iyi evlatlar, iyi arkadaşlar, iyi akrabalar, iyi bir ev, iyi bir araba...vs vs uzar gider. Peki hayat herkesin istediği gibi bir senaryodan oluşsaydı ne olurdu...bu kısmı yoruma açık bırakıyorum.

Hepimizin ayrı ayrı bir hikâyesi var. Kimisi bunu açıkça ortaya döker, kimisi kendi içinde bastırır.  Yaşanmışlıklar,  kişinin bir sonraki adımının tetikleyicisi ya da bastırılması için sebebi olur.  Hayatta en sevmediğim şey rol yapmak zorunda kalmaktır. Özellikle kendini olduğundan farklı göstermeye çalışanların o anki halleri içler acısıdır. Ve en kötüsü çok bilmiş gibi davranıp aslında sadece bedeni ve ruhu arasında sıkışmış hiçbir şey bilmeyenlerin, sırf kendisi gibi yahut içinde bulunduğu ve kendisinin de dahil olduğu ideolojisinin baskısı altında kalanların; karşısındaki sırf o ideolojiye yakın değil diye olduğundan farklıymış gibi gösterilmeye çalışılması, bir karalama kampanyası başlatmış gibi sayıca azınlıkta olan bir grup kendini bilmezlerin,  aynı cümleleri telaffuz etmeleri günümüzde fazlasıyla  yaşanmaktadır.

Peki nedendir bu karalama kampanyası? bizim istemediğimiz şekle girmediği için midir? bizim fikir ve düşüncemizde olmadığı için midir? bizim savunduğumuz doğrunun, yanlışlığını gösterdiği için midir? bizim menfaatlerimize engel olduğu için midir? onun dişiyle tırnağıyla geldiği yerde gözümüz olduğu için midir? yoksa gerçekten o kişi bunu hak ettiği için midir? peki hak edip etmediği noktada karar verici kim? peki bizim savunduğumuz doğru gerçek doğru mu?

Bu soruların cevabı yine bizlerde saklı. Bastırılmış olan bu cevapları, birde vicdanınıza sorun. Ve adımları; kendimizdeki sorgulama bittikten sonra atınız ki pişmanlıklar yaşanmasın.

Sohbet edeceğimiz kişileri seçerken o kişilerin ne cinsiyetine, ne dinine, ne siyasi görüşüne, ne de konumuna bakalım. Yaşamak için dünyaya gelen o varlığın, yaşaması için nedenleri ve yaptıkları daha değerli olmalı..

Hatalar, yanlışlar hepimizin hayatında olan şeyler, ama en önemlisi de bunlardan ders alarak yoluna devam edebilmektir. Ve bu yolculukta sana eşlik edenlere, senin gibi aynı hataları, yanlışları yapmamaları için de örnek olabilmek en büyük erdemliktir...

“Benim için insan ne yaparsa yapsın;
Değerlendirilirken yaptıklarının doğruluğu

ve yanlışlığıyla terazide yerini alır...
Hangi siyasi kimliğe sahip olduğu
üstünlük ya da eksiklik olarak algılanmaz..” 
 
                                                      ‘Dilek Acar Özdemir’