Tire’nin Akçaşehir Köyü’ndeki yangına giden, Tire Belediyesi’ne ait, İtfaiye eri Oğuz Çırpan (30) yönetimindeki 35 M 6819 plakalı itfaiye aracı, Mecit Çınar (30) yönetimindeki 06 DE 3027 plakalı seyir halindeki bir lastik firmasına ait çift dorseli tıra çarptı.
Tire’nin Akçaşehir Köyü’ndeki yangını ihbar alan Tire Belediyesi İtfaiye ekipleri; Oğuz Çırpan, Sezai Çakmak (40) ve Oğuz Yerkök (38) ile birlikte yangına müdahale etmek üzere yola çıktı. Ekipler Adnan Menderes Bulvarına doğru sirenlerini çalarak hızla ilerlerken, Tire Belediye Mezbahası’nın da bulunduğu kavşakta, Celal Bayar Bulvarı’ndan gelmekte olan ve kırmızı ışıkta durarak yeşil ışık yandıktan sonra Tire Belediye Mezbahası yönüne harekete geçen Mecit Çınar yönetimindeki tıra sağ yanından çarptı.
 
TIR ŞOFÖRÜ FACİAYI ÖNLEDİ
Usta Tır Şoförü tırı orta şeritteki yol levhasına ve trafik ışığına çarptıktan sonra çınar ağacına çarparak durdururken, görgü tanıklarının ifadesine göre olay anında Celal Bayar Bulvarı’nda eski SSK hastanesindeki kırmızı ışıkta bekleyen kimliği belirlenemeyen bir motosiklete çarptığını ve motosiklet sürücüsünün çarpma sonrası kendi motosikleti ile olay yerinden ayrıldığı öğrenildi. Çınar ağacına çarparak duran tırın devirdiği ağaç da yine Celal Bayar Bulvarı mezbaha önünde park halinde bulunan 35 YHD 17 plakalı Murat 131 model aracın arka kısmına devrildi.
Yaşanan talihsiz kaza sonucu İtfaiye aracını kullanan itfaiye eri Oğuz Çırpan, aracın ön camından fırlayarak duran tırın sağ yanına düştü. Ayağı kırılan ve ağır yaralanan Oğuz Çırpan, hafif yaralanan itfaiye erleri Sezai Çakmak, Oğuz Yerkök ve tır şoförü Mecit Çınar tedavileri yapılmak üzere 112 ekiplerince Tire Devlet Hastanesi’ne kaldırıldılar.
 
KAYMAKAM VE EMNİYET MÜDÜRÜ OLAY YERİNDE
Kazayı haber alır almaz olay yerine gelen Tire Kaymakamı Hüseyin Ergi ve Tire İlçe Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi olay yerinde incelemelerde bulunarak bilgi aldılar.
 
VATANDAŞLAR İSYANDA
Yaşanan talihsiz kaza sonrası hurdaya dönen Tire Belediyesi İtfaiye aracını gören vatandaşlar isyan etti. Kaza sonrası itfaiye aracının sıkışan kapısının kurtarma ekiplerinin elleri ile kolayca parçalanabilmesini vatandaşlar ihmalkârlık olarak yorumladı. Vatandaşlar, “bizlerin hayatlarını kurtarmaya ve yangın söndürmeye gelen itfaiye ekiplerine verilen değer bu mu olmalıydı. Bu araç çoktan hurdaya ayrılıp yenileri alınmalıydı. İtfaiyenin yeni araçları da var. Hala yangınlara neden bu eski araçlarla gidiliyor. Çok daha büyük bir facia yaşanabilirdi” şeklinde veryansın ettiler.
Editör: Haber Merkezi