Tire Kültür Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri Yeni Dönem Çalışmaları İçin Toplandı.
 
Önceki gün akşam, dernek merkezinde toplanan Tire Kültür Derneği Yönetim Kurulu üyeleri, derneğin yeni dönemde yapacak olduğu çalışmalarla ilgili gündem konularını değerlendirdi.
ZEYBEK ATEŞİ İÇİN GÖRÜŞMELER BAŞLIYOR
Toplantıda bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek olan üçüncü zeybek ateşi etkinliği ile ilgili konu başlıklarının değerlendirilen yönetim kurulu üyeleri Zeybek Ateşi kurultayı’nın bu yıl hangi ilçe ve tarihte yapılacağıyla ilgili görüşmelerin başlatılması kararını aldı.
Dernek Yönetim Kurulu üyesi Araştırmacı Yazar A. Munis Armağan’ın yönetiminde sürdürülen ‘Tire Kültür Envanteri’ çalışmalarının baskıya hazırlanması ile ilgili son detayları değerlendiren dernek yönetim kurulu üyeleri, Tire Kültür Envanteri’nin Haziran ayında bastırılmasıyla ilgili görüş birliğine vardı.
TİRE KÜLTÜR ENVANTERİ HAZİRAN’DA BASILACAK
Tire Kültür Derneği’nin ilçe ve bölge kültürü, tarihi ve sosyal etkinlikleri açısından çok önemli projeleri tek tek hayata geçirdiğini ifade eden Tire Kültür Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Seyfullah Ayvalı, “Bilindiği gibi derneğimiz kurulduğu günden bu yana Tire kültürüne çok önemli katkılar sağlayan çalışmaları hayata geçirdik. Derneğimiz aynı zamanda ilçemizin ulusal düzeyde yapılan tek etkinliği, Zeybek Ateşi’ni üç yıldır başarıyla gerçekleştirmektedir. Bu gün derneğimiz sayesinde Tire ismi ülkemizin her yerinde tanınmakta ve bilinmekte. Yüzlerce bilim adamı, akademisyen, araştırmacı ve sanatçı derneğimizin çalışmaları sayesinde Tire hakkında bilgiler edinmekte, çalışmalarını Tire üzerinde yoğunlaştırmaktadırlar” dedi.
“TİRE HEPİMİZİN VE HEPİMİZ TİRE’YE BORÇLUYUZ”
Tireliler’den dernek çalışmalarına daha fazla ilgi göstermelerini beklediklerini sözlerine ekleyen Başkan Ayvalı, “Bizler, Tire için olumlu sonuçlar verecek her türlü kapsamlı ve kaliteli projede işbirliği yapmaya hazırız. Bugüne kadar çalışmalarımıza katkı sağlayan tüm dernek yöneticilerimize ve projelerimizde sorumluluk alarak bizlerin yanında olan Tireli hemşerilerimize, kurum ve kuruluşlarımıza samimiyetlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Yeni çalışma dönemimizde tüm Tireliler’i derneğimizin çalışmalarında aktif roller üstlenmelerini bekliyoruz. Çünkü Tire hepimizin ve hepimiz bu şehre borçluyuz” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi