Tire ilçe Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi ile 2012 yılını değerlendirdi.
Hırsızlık da mal varlığına karşı yüzde 40 oranında azalma olduğunu söyleyen Kiremitçi; “2012 yılına baktığımızda faili meçhul olaylarda yüzde 50 oranında bir azalma görülüyor. Bu azalmada büyük katkı Tireli vatandaşlarımızın ihbarları sayesinde gerçekleşti. Bu nedenle Tire halkına polise duydukları güven nedeniyle çok teşekkür ediyorum. Bu güven bizi çok mutlu etti. Her zaman söylediğim gibi bizim için ihbar çok önemli. Halkımız gördüğü olayları bize ihbar etmekten çekinmesin. 2012 yılında toplamda 40-45 bin arası ihbar alındı. Göreve geldiğim 6 ay içerisinde vatandaşlarımızın ihbarları sayesinde toplamda 21 kişiyi suçüstü yakalayarak adalete teslim ettik” dedi.
SEMİNERLER SONUCU ÖĞRENCİLER SİGARAYI BIRAKTI
2012 yılında gerçekleşen maddi hasarlı ve yaralı trafik kazası sayısının 185 olduğunu ve bu kazaların sonucunda herhangi bir ölüm yaşanmadığını kaydeden Kiremitçi, 2012 yılındaki uyuşturucu madde, esrar ve kaçak sigara konularında yaptıkları çalışmalardan bahsederek; “3 bin 500 öğrencimize, uyuşturucu ve sigara gibi kötü alışkanlıklar konularında uzmanlar tarafından seminerler verildi. Seminerler sonrası birçok öğrencimiz sigarayı bıraktıklarını söyleyerek yanımıza gelip bizlere teşekkür ettiler. Bu da bizi çok mutlu etti” dedi.
2012 yılında ele geçirilen toplam 20 kg kubar esrar, 950–1400 kök dişi Hint kenevirini, köklü ve dikili olarak yakaladıklarını söyleyen Tire ilçe Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi, “Geçen senenin yüzde 30’u ve daha fazlasını şahıs ve araç sorgulamaları ve uygulamalar yaparak, kaçak sigara ve uyuşturucuyu ele geçirdik. Bu araçlar da genellikle Tire dışından plakalardı” dedi.
FATİH MÜDÜR KASK SORUNUNU ÇÖZDÜ
Tire’de ilk defa kask takma uygulamasını gerçekleştirerek büyük bir başarıya imza atan Tire ilçe Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi; “2012 yılının ekim ayına kadar yüzde 20’lerde seyreden kask takma oranı, kasım başlangıcı ve aralıkta başlattığımız kask takma zorunluluğu ile Tire’de yüzde 90’a ulaştı. Yerel basın, vatandaşlara dağıttığımız broşürler ve caddelere astığımız pankartlar ve motosiklet denetimleri ile bir ayda yüzde 25’lerde olan kaza oranını yüzde 5‘e düşürdük. Kask takan motosiklet sürücüleri böylelikle kendilerini daha güvende hissetmeye başladılar. Kaza yapan motosiklet sürücüleri kask sayesinde hafif yaralanma ve maddi hasarlar ile kazaları atlattı. Kask uygulamasında başarılı olduğumuza inanıyorum. Bundan sonra bu uygulamalar hep devam edecek. Sivil Toplum Kuruluşları, Tire Kaymakamı Hüseyin Ergi ve İlçemizdeki siyasi parti liderleri bu konuda bize yardımcı ve destekçi oldular. Vatandaşlar kask konusunda çok şikâyetçilerdi. Ve bu durumu da düzeltmiş olduk” şeklinde konuştu.
HER POLİS MEMURU MESAİ SAATİ İÇİNDE CEZA KESEBİLECEK
2013 yılında uygulamaya giren yeni yasa ile Trafik ve Karakol ekiplerinin mesai saatleri içerisinde hatalı gördükleri sürücülere gördükleri an itibari ile ceza kesme hakkına sahip olduklarını söyleyen Kiremitçi, “Yani artık trafik ekipleri haricindeki polislerin hatalı sürücüleri gördükleri an durdurup ceza kesme hakkına sahip” dedi.
2013’DE OTOPARK SORUNU ÇÖZÜLMELİ
Son olarak 2012 yılının genel olarak huzurlu bir yıl olduğunu ifade eden Kiremitçi; “2013 yılında da elimizden gelenin en iyisini yaparak vatandaşlarımıza huzurlu günler vaat etmek bizim görevimizdir. 2013 yılı için en büyük temennim Tire’de otopark sorununun çözülmesidir. Trafik olarak biz de rahatlamış olacağız” dedi.
 
 
Editör: Haber Merkezi