Tire İlçe Emniyet Müdürlüğü, Tire’de ani baskınlar ve yol aramaları ile ‘huzur Operasyon’u yaptı. Ekipler genel bir arama ve kimlik sorgulama uygulaması yaparak biri gerçek 3 adet ruhsatsız tabanca ve bir miktar esrar ele geçirdi. 

Birçok nokta ve adrese şok baskınlar düzenleyen Tire İlçe Emniyeti ekipleri, Tire’nin üç önemli girişi olan Bekleme Mevkii, Kesikbaş Mevkii ve Asri Kabristanlık Mevkiinde yol arama uygulaması yapıldı. Yapılan uygulamada ilçeye giriş yapan tüm araçlarda genel bir arama yapan ekipler araçlardaki kişilere kimlik sorgulaması da yaptı. 

Yapılan yol kontrollerinin yanı sıra ilçe merkezindeki farklı noktalardaki meyhane, birahene ve kahve gibi mekânlarda arama ve kimlik sorgulama uygulamasında vatandaşlar Tire Adliyesi’nden alınan arama izni ile çalışmayı sürdürdü. 

BİRİ GERÇEK 2 KURU SIKI TABANCA 

Tire ilçe Emniyeti’nde görev yapan tüm personelin katıldığı Huzur Operasyonu’nu Tire İlçe Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi yönetti. 3 saat süren uygulamada 25 yaşındaki bir gencin üzerinden 7.65 mm çapında 1 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Kesikbaş Mevkiindeki uygulamada N.K (31) isimli şahısın üzerinden de 1 adet kuru sıkı tabanca ele geçirilirken, C.E (26) isimli gencin üzerinden bir adet kuru sıkı tabanca ele geçirildi. 

KENTİN HUZURU İÇİN ÇALIŞMALARIMIZ SÜRECEK 

Yapılan uygulamanın Tire halkının huzurunu sağlamak amacıyla yapıldığını kaydeden Tire İlçe Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi, “umuma açık yerlerde, il.e girişinde, park ve bahçelerde yaptığımız bu arama uygulaması bundan sonra da gerekli gördüğümüz zamanlarda yapılacak. Kentin huzuru için çalışmalarımız sürecek” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi