Tire Emniyet Müdürlüğü, havaların ısınması ile birlikte ilçe merkezinde yaya ve araç trafiğinin artması sonucu sürücüleri uyardı.
Havaların ısınması ile ilçe merkezinde yaya ve araç trafiğinde artma meydana geldiğini gözleyen Tire İlçe Emniyet Müdürlüğü, sürücülerin bu aylarda daha dikkatli araç kullanmalarını ve trafik kurallarına uymaları için bir uyarıda bulundu.
KURALLAR CEZA YAZMAK İÇİN DEĞİL GÜVENLİK İÇİN VAR
Konu ile ilgili uyarıda bulunan Tire İlçe Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi, “İstenmeyen sonuçlar meydana getiren trafik kazalarında çok sayıda vatandaşımız yaralanmakta hatta sakat kalmaktadır. Tabi ki bunun yanında maddi zararın boyutu da çok yüksektir. Genellikle sürücü hatalarından dolayı meydana gelen trafik kazalarında, kazaya sebep olan unsurların önemsenmeyen veya hafife alınan trafik kural ihlallerinin oluşturduğu görülmektedir” dedi.
Tire’de gün geçtikçe artan araç ve insan sayısı ile birlikte trafik yoğunluğunun da arttığını söyleyen Kiremitçi, “Bu nedenle trafikte daha huzurlu ve güvenli şekilde hareket etmemiz için hepimizin trafik kurallarına tam anlamıyla riayet etmesi gerekmektedir. Unutmayalım ki trafik kuralları, ceza yazmak için değil hepimizin can güvenliği için vardır” şeklinde konuştu.
 
 
Editör: Haber Merkezi