10 Ocak Dünya Gazeteciler Günü münasebetiyle, AK Parti Tire İlçe Teşkilatı Yerel Güç Gazetesi Tire Temsilciğini ziyaret etti. Ziyarete, İl Genel Meclis Üyesi Refik Konur, AK Parti Tire İlçe Başkanı Mehmet Çeltikcoğlu’nun yanı sıra yönetim kurulu üyeleri Selman İçelli, Kamil Yaldız ve  Halil Gençoğlu, katıldılar.
AK Parti Tire İlçe Başkanı Çeltikcoğlu, ilkeli ve sorumlu yayıncılık anlayışıyla toplumu doğru ve tarafsız bilgilendirme gibi soylu bir görevi büyük bir özveriyle ifa eden basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladığını söyleyerek; “Tire’de görev yapan kıymetli basın mensuplarımızın özverili çalışmaları, bu özel günü daha da anlamlı kılmaktadır. Özgür, çağdaş ve tarafsız gazeteciler her daim toplum hayatının vazgeçilemez bir unsuru olacaktır. Basın mensubu arkadaşlarımıza, aileleri ve çalıştıkları basın kurumları ile birlikte başarı, huzur ve mutluluklarla dolu başarılı bir yayın hayatı diliyorum” şeklinde konuştu.
Yerel Güç Gazetesinin Tire Temsilcisi Dilek Kart, gerek bizzat ziyaret ederek gerekse telefonla arayarak kutlama mesajlarını iletenlere teşekkür etti. Kart, daha özgür bir platformda görev yapmayı beklediklerinin altını çizerek, “Biz gazeteciler olarak Tire’de daha özgür olabildiğimiz bir platformda görev yapmak, Tire’nin gören gözü duyan kulağı olmak, toplumu yanlışlar hakkında uyarmak ve her zaman doğru bilgiye yönlendirmek amacıyla, tamamen haber odaklı çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu konuda sizlerin destekleri için çok teşekkür ediyorum” söylemlerinde bulundu.
Siyasilerin, vatandaşların ve kurumların çalışmaları hakkında toplumu bilgilendirmek için emek verdiklerini kaydeden Dilek Kart, “Bizler bazı kesimlerce sadece habere giden, araştıran, düzenleyen ve yayınlanmak üzere haberi servis eden, var olan ve herkesin bildiğini yazan kişiler olarak algılanıyoruz. Ancak, gazeteci toplumun göremediği, yanlış bildiği konularda toplumu aydınlatma görevini de ifa etmek zorundadır. Bizler hiçbir şekilde menfaat düşünmeksizin işimizi yapma gayesindeyiz. Bu bağlamda Tire halkının da desteğini bekliyoruz. Bu duygu ve düşünceler ile sizlere tekrar teşekkür eder, her yıl olduğu üzere Tire’nin daha özgür ve ilkeli bir gazetecilik yapabildiğimiz kent olmasını diliyorum” dedi.
Gazeteciler günü dolayısıyla ayrıca Tire Ülkü Ocakları başkanı Burak Şenol gönderdiği bir çiçek ile gazeteciler gününü kutlarken, birçok kurum ve kuruluş temsilcisi Yerel Güç Gazetesi Tire Temsilciliğini arayarak kutlama mesajlarını ilettiler.
 
Editör: Haber Merkezi