Film ekibi Birgi’de plato oluşturmaya devam ederken, Sinop’ta başlayan çekimler önümüzdeki günlerde Birgi’de de başlayacak.
 
Doğal ve tarihi dokusu ile son günlerde film çekimlerinin vazgeçilmez mekânı haline gelen, Aydınoğulları Beyliği’ne Başkentlik yapmış tarihi Birgi Beldesi bu günlerde ekranların yeni yüzü olmaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz günlerde TTNET’in yeni reklâm projesi olan “Kararsızlar Kasabası” adlı reklâm filmlerinin çekimlerine ev sahipliği yapan tarihi belde şimdi de özel bir televizyonda yayına girmeye hazırlanan “Tatar Ramazan” adlı dizi filminin çekimlerine ev sahipliği yapıyor.
Kadir İnanır’ı, Bülent İnal; Zeynep’i İse Almanya’da Yaşayan Türkan Yılmaz Canlandırıyor
Yapımcılığını TMC filmin üstlendiği “Tatar Ramazan” dizisinin çekimleri Sinop’ta başladı. Tarihi Sinop Cezaevinde başlayan çekimler önümüzdeki günlerde Birgi beldesinde devam edecek. Uzun zamandır gizliliğini koruyan Kadir İnanır’ı kim canlandıracak tartışmaları da dizinin çekimlerinin başlamasıyla son buldu. Filmde Kadir İnanırı, Bülent İnal Canlandırıyor. İnal’ın rol arkadaşlarından biri’de “Veda” filmiyle tanınan Burak Yamantürk oldu. Dizinin kadın başrol oyuncusu Zeynep için de uzun zamandır arayış içinde olan dizi ekibi Almanya’da yaşayan Türkan Yılmaz’ı oynatmaya karar verdi. Dizide kimlerin rol alacağı hala gizliliğini korurken film’in 3 ana karakteri netleşmiş oldu. Dizinin yönetmen koltuğuna ise  “Kayıp Şehir” dizisinin yönetmeni Cevdet Mercan oturdu.
DİZİDE OLAYLAR ŞÖYLE GELİŞİYOR
Tatar Ramazan girdiği bir çatışmada Abidin Ağa’nın oğlunu vurunca dört yıl hapisle cezalandırılır. Cezasını çekip dışarı çıktığında sözlüsü Zeynep ile tekrar kasabaya dönerler. Ancak Abidin Ağa’nın diğer oğlu intikam peşine düşer. Tatar Ramazan’ın peşini bir türlü bırakmazlar. Bir gece ramazanı sıkıştırırlar ve bu olay Tatar Ramazan’ın tekrar hapse girmesine neden olur. Ancak ramazan için ise belalar hapishanede de devam eder. Başına bir sürü dert açılır.
 
Editör: Haber Merkezi