TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun Ödemiş’i ziyareti sırasında SÜTAŞ"ın Ödemiş Organize Bölgesi"nde yatırım yapmasının sözkonusu olduğunu söylenmişti.
Sütaş, basında yer alan 'Sütaş, Ödemiş'te yatırım yapacak' haberiyle ilgili açıklama yaptı.
Sütaş’tan yapılan açıklamada, "Basında, Ödemiş’te yatırım yapılacağına dair bilgi yer almaktadır; ancak bu bilgi doğru değildir. Sütaş’ın orta vadeli stratejik planları içinde Ege Bölgesi’nde bir yatırım yapma düşüncesi mevcut olmakla birlikte bu konuda henüz kesin bir yer seçimi yapılmamıştır. Mevcut imkanların araştırılması çerçevesinde muhtelif belediyelerle temaslar sürdürülmektedir. Ege Bölgesi’ndeki yatırımın yerinin kesinleşmesi halinde kamuoyuna bilgi verilecektir” denildi
Konu ile ilgili yerel ve ulusal basında yer alan Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin tarafından yapılan açıklamada SÜTAŞ’ın Kaymakçı’nın doğusundaki Ödemiş Organize Sanayi Bölgesi’nde yatırım yapmak için girişimlerde bulunduğunu belirten Hisarcıklıoğlu’nun, EBSO Başkanı Ender Yorgancılar’dan konu ile ilgili söz aldığını belirtti. Keskin, Ödemiş OSB yönetim kurulu başkanı Bayram Talay ile birlikte Karacabey’de bulunan SÜTAŞ tesislerinde görüşmeler yaptıklarını, Karacabey’de yapılan görüşmelerinde SÜTAŞ’ın Üsküp, Makedonya, Karacabey ve Aksaray tesislerinin ardından Ödemiş tesisleri için hazırlık yaptığı ve birinci önceliklerinin Kaymakçı beldesinin doğusundaki Organize Sanayi Bölgesi olduğunu ifade ettiklerini aktarmıştı.
Editör: Haber Merkezi