Tire’ye bağlı Gökçen Beldesi’nde bu sabah saat 8:15’te meydana gelen trafik kazasında, bir TIR, öğretmenleri taşıyan servis aracıyla çarpıştı. Görgü tanıklarının ifadesine göre kaza şu şekilde gerçekleşti: Tire’de ikamet eden,  Gökçen Efe İlköğretim Okulu ve Kızılcahavlu Köyü İlköğretim Okulu’nda görev yapan öğretmenleri taşıyan Süleyman Duman yönetimindeki 35 M 1312 plakalı servis minibüsü, Tire – Ödemiş yolunda seyir halindeyken, Gökçen kavşağına geldiğinde sola dönmek istedi. Bu sırada da karşı yönden gelen Hamdullah Yavuz yönetimindeki TIR duramayarak servis minibüsüne çarptı. Servis minibüsüne önüne alan TIR, minibüsle birlikte yoldan çıkarak tarlaya uçtu. Kaza sonucu adeta hurdaya dönen serviste bulunan şoför Süleyman Duman ve TIR şoförü Hamdullah Yavuz herhangi bir yara almadan kazadan kurtulurken, serviste bulunan öğretmenlerden evli ve 1 çocuk annesi olan Pınar Bingül (39) ağır yaralı olarak kaldırıldığı Tire Devlet Hastanesi’nde tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Serviste bulunan Özlem Balcı (48), Yaşar Demirkan (43), Ali Erdoğru (46), Songül Benli (40), Nevin Güncü (37) ve 4 yaşındaki kızı Reyhan Güncü, 112 Acil Sağlık Ambulansları ve Tire İtfaiyesi AKS Ekipleri tarafından Tire Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne kaldırıldılar.Yaralılardan Özlem Balcı’nın durumunun ağır olduğu ve ameliyata alındığı gelen bilgiler arasında.

KAZA, EĞİTİM CAMİASINI SARSTI

Servisle görevlerine gitmekte olan öğretmenlerin geçirdiği acı kaza Tire eğitim camiasını derinden sarsarken, kazayı haber alan öğretmenler Tire Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne akın ettiler.

Tire Garnizon ve İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Serhan Varol ve Gökçen Belediye Başkanı Mustafa Önem olay yerinde incelemelerde bulundular. Tire Kaymakamı Hüseyin Ergi, Tire İlçe Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi, Eğitim Sen Tire Başkanı Eyüp Aksoy, Eğitim İş Tire Başkanı Bülent Kuloğlu, Tire’de görev yapan birçok okul müdürü ve öğretmen hastaneye gelerek bilgi almak için beklediler.

Editör: Haber Merkezi