HABER: Nazif HARUPÇU

Ödemiş’e bağlı Bademli beldesi ile Kaymakçı beldelerinde meydana gelen iki ayrı trafik kazalarında iki kişi yaşamını kaybetti.

Edinilen bilgilere göre ilk kaza Bademli beldesi Seldere mevkiinde sabah saat 09.30 sıralarında meydana geldi. Bademli beldesinde oturan Tahir Kale (60) adlı Kıbrıs gazisi şahıs sabah bahçesine giderken, yolun bir anda göçmesi sonucu traktörü ile 10 metre aşağıya şarampole dere kıyısına yuvarlanırken, şahısta araçtan fırlayarak yaralandı.

Eşi Ayten Kale’de saat 11.00 sıralarında eşine telefon açmasına karşın cevap vermeyince bu kez arkasından yaya olarak aramaya gittiğinde Seldere mevkiinde eşinin traktör ile şarampole uçtuğunu gördü.

Yaralı halde yolun kenarına eşini getiren Ayten Kale daha sonra yakınlarından yardım istedi.

Olay yerine gelen 112 acil ekibi burada ilk müdahaleyi yapmasına karşın şahıs kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.

Ödemiş Devlet Hastanesi morguna kaldırılan Gazi Kale’nin eşi ve yakınları fenalık geçirdi. Bademli Belediye Başkanı Selahattin Kundak ölenlerin yakınlarını teselli etti.

17 yaşındaki genç traktör altında kalarak hayatını kaybetti

Diğer yandan ikinci kaza da Kaymakçı beldesinde saat 15.00 sıralarında meydana geldi. Ödemiş’te börek işletmeciliği yapan Erdal Balcılar’ın oğlu Lise öğrencisi Serhan Balcılar (17) okullar kapandıktan sonra Kaymakçı’ da hem dinlenmek ve hem de ailesine yardım etmek üzere gitti.

Mescitli köyü yakınlarında bulunan arazilerinden traktörü alarak Kaymakçı beldesine getirirken, Kaymakçı’ ya 2 kilometre mesafede bahçe arası yolunda traktörün devrilmesi sonucu yaşamını yitirdi.

Olayın duyulması ile birlikte yakınları Ödemiş devlet hastanesine akın ettiler. Kaymakçı Belediye başkanı Halil Güler ve Ziraat Odası Başkanı Ahmet Kocaağa ölen gencin yakınlarını teselli etmeye çalışırken babası Erdal Balcılar sinir krizleri geçirdi.

Her iki olaya nöbetçi Cumhuriyet savcılığı el koydu. Soruşturma sürdürülüyor.

Editör: Haber Merkezi