ÖDEMİŞ KENT KONSEYİ 9. OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI YAPILDI
Ödemiş Kent Konseyi 9. Olağan Genel Kurul Toplantısı, dün Ödemiş Belediyesi Nikah Salonunda gerçekleştirildi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan toplantı, Başkan Mesut Keskin’in açılış konuşmasıyla devam etti.
Mesut Keskin “Ödemiş işsizliğin tam ortasında. Artık emekli şehri haline geldi. Bu yüzden Ödemiş’e canlılık vermek ve ekonomiyi de kalkındırabilmek adına bir yüksekokul şart.  Eğitim geleceğimiz için çok önemli, mesela Zafer Mahallesi nüfus oranı olarak kalabalık ve giderekte kalabalıklaşan bir mahalle bu yüzden bir ilköğretim okulu olması lazım.  Bütünşehir yasası ile büyükşehir’e bağlanıyoruz. Bu nedenle Ödemiş’e metro gelmeli. Alt yapısında bir problem yok, sonuçta dağ taş delme zorunda kalınmayacak. Çünkü Ödemiş’e ulaşım da problemliyiz. Özellikle karayolunda, ben çocukluğumda da aynı sıkıntılar vardı şimdi de aynı sıkıntılar var, bu problemlerin de çözüme kavuşmasını istiyoruz” dedi.
“Kadınlarımız her gün hatırlanmalı”
Kent Konseyi Başkanı Mesut Keskin konuşmasına şöyle devam etti; “Önümüzde 8 Mart Dünya Kadınlar günümüz var. Bu hafta boyunca kadınlarımız için çeşitli etkinlikler düzenledik. Ama ben kadınlarımızı yalnızca bir hafta hatırlayıp sonra onları tekrar unutmak bir kenara atmak istemiyorum. Bunun için kadınlarımızın her zaman yanlarında olduğumuzu göstermek için ayda bir kere olsun bir etkinlikle onları unutmadığımızı ve başımızın tacı olduklarını hep hatırlamak için her ay farklı bir etkinlikle bir araya gelmek istiyorum. Ödemiş Kent Konseyi olarak birçok proje hazırladık. Çocuk Meclisimiz toplandı ve mavi kapak projeye imza attı. Mavi kapak toplayıp engellilere destek oldular ve hala mavi kapak kampanyasını sürdürmeye devam ediyorlar. Yaz ayının yaklaşıyor olmasıyla birlikte biriktirilen kapakların daha fazla sayıya ulaşıp daha fazla engellimize yardımcı olmaya çalışacaklar. Ayrıca 24 Martta gençlerimiz için bir eğitim semineri düzenledik. Bu seminer üniversite sınavına katılacak olan öğrencilerimizin biraz olsun heyecanlarını yenmeleri, motivasyonlarını yükseltmeleri için tertipledik. Ödemiş Belediyesi işbirliği ile Eğitim Danışmanı Cihan Şener’i seminer vermesi için davet ettik. Biz kent konseyi olarak artık sesimizi duyurabildiğimize inanıyorum” dedi.
Üniversite 2.basamak sınavları neden Ödemiş’te yapılmalı?
Ödemiş Kent Konseyi 9. Olağan Genel Kurul Toplantısında gündem Üniversite 2.basamak sınavları neden Ödemiş’te yapılmalı?
Üniversite 2.basamak sınavları yıllar önce Ödemiş’te yapılmaktaydı, sonra il merkezine alındı. Sınavlar Ödemiş2te yapılırken uzun yıllar disiplin içinde başarıya ulaşmıştık. Fakat sınavların il merkezine alınması dolayısıyla ekonomik, psikolojik sorunları da beraberinde getirmeye başladı. Kiraz’dan, Beydağ’dan sınava girmek isteyen öğrenciler ya sabahın erken saatlerinde trenle İzmir’e gidip bütün günü sınav stresinden çok yolculuk ve okulu bulma telaşıyla geçiriyorlar. Öğrencilerin başarılarını bu nedenle olumsuz etkiliyor. Sınavlar tekrar Ödemiş’e alınırsa öğrencilerin başarıları yükselecektir. Ayrıca sadece üniversite 2.basamak sınavlar değil, açıköğretim vs. gibi bütün sınavlar da Ödemiş’te yapılmalı.
 “Yaşlılar Sosyal Yaşam Alanı”
Kent Konseyi Yaşlı ve emekliler çalışma grubu “Yaşlılar sosyal yaşam alanı” adı altında bir proje çalışması başlattılar. Bu projenin amacı Huzurevi ve yaşlı barınma evi hizmetlerinin dışında kalan yaşlı vatandaşlarımız için sosyal yaşam alanı oluşturularak (Engelsiz Kahve gibi) her zaman burada kendilerine ait bir alnın olduğunu ve rahatlıkla kendi yaşıtları ve toplumla iç içe bir yaşama kavuşmaları hedeflendi.
Ödemiş için gerekli olan son gündem maddesi ise; “Afet ve Kriz Anı” konusu yer aldı.
Bölgemiz 1.dereceden ve yıkıcı depremlerin her an olabileceği coğrafi bir bölge. Ayrıca büyük yangınlar, sel felaketleri, büyük kazaların da ne zaman olacağı bilinmemektedir. Afet ve kriz anlarında bölgemizde halk toplanma yerleri ve sığınakların bulunduğu yerler açılığ, vatandaşlarımıza buralarda eğitimler verilmelidir. Ayrıca kentimizin belirli yerlerine alet edevatlarında bulunduğu konteynırlar yerleştirilmeli ve her türlü olumsuz bir duruma karşı hazırlıklı bulunulmalıdır. Ayrıca afet ve kriz halinde gönüllü ilk yardım ve kurtarma ekipleri oluşturularak düzenli eğitimlerin de sağlanması gerekmektedir.
Olağan üstü genel kurul toplantısı gündem maddeleri hakkında fikir alışverişlerini gerçekleştirdiler.
 
Editör: Haber Merkezi