Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu ile Ödemiş’ten üç din görevlisi tarafından ‘Umre Semineri’ verildi.
Umreye gidecek olan 143 vatandaşa verilen seminer İmam Hatip Camisinde  yapıldı. Şubat-Mart ayları içerisinde kutsal topraklara umreye gidecek olan vatandaşlara yönelik düzenlenen ve yoğun katılımın olduğu seminerde, Ödemiş Müftüsü Mustafa Bilgiç umre hakkında bilgilendirmelerde bulunarak şunları kaydetti, “Umre, ömür kelimesinden gelir, umre sizlerin ömrünü bereketlendirir. Umrenin senaristi Allah ve oyuncular ise umreci adaylarıdır. 5 bin yıldan bu yana devamlı cemaati olan yer sadece Kâbe’dir. Kâbe barışı sembolize eder. Trilyonlara hükmeden insan ile Somali’den bir fakir aynı safta yer tutuyor. Kâbe’de protokol yoktur” Dedi.
KUL HAKKI KONUSUNDA HASSAS OLUNUZ
Umreye gidecek olan vatandaşlara İslam’ın doğduğu yerlere gideceklerini hatırlatan Müftü Bilgiç, “Umre yolculuğuna çıktığınızda gözleriniz hep güzellikleri görsün. Eksikliklere ve kusurlara odaklanmayınız. Gittiğiniz yollarda kusur ararsanız, Allah’da sizin kusurlarınızı ortaya çıkarır. Ama siz, bir kardeşinizin ayıbını örterseniz, Allah da sizin ayıplarınızı örter. Unutmayınız ki, umre ve hac ibadeti herkese nasip olmaz. Bu nedenle umre seyahatinizi iyi değerlendiriniz. Kutsal beldelerde tavaf, namaz, dua, zikir, tövbe ve Kur’an-ı Kerim tilaveti gibi ibadetlere daha fazla zaman ayırınız. Kul hakkı konusunda da gerekli hassasiyeti gösteriniz” Şeklinde konuştu.
SİZLER KUTSAL TOPRAKLARDA ÜLKEMİZİN TEMSİLCİSİSİNİZ
Vatandaşlara sabırlı ve hoşgörülü olunması gerektiğini unutmamalarını da hatırlatan Ödemiş Müftüsü Mustafa Bilgiç, “yol arkadaşlarınızın hukukuna riayete büyük önem veriniz. Mekke’de Allah’ın ve Medine de ise Peygamberimizin misafirlerisiniz. Sizler o topraklarda ülkemizin de birer temsilcisisiniz. Kutsal topraklarda bu düşünceyle hareket etmelisiniz. Sizlere tavsiyemiz otel ve pazarlarda o değerli vakitlerinizi geçirmeyiniz. Vakitlerinizi ibadetlerle geçiriniz. Umreci var sadece gider gelir, umreci var alıp gelir, umreci var olur gelir. Siz olup gelenlerden olunuz. Sevdiklerinize sadece zemzem ve Rasülullah’tan selam getiriniz.  Allah sizlere temiz gidip tertemiz gelmeyi nasip eylesin” Dedi.
Umrecilere; kutsal seyahate hazırlık, yolculuk sırasında yapılması gerekenler, umrenin dini boyutu ve önemi, fıkhı hükümler ve beşeri münasebetler konusunda bilgiler verildi. Ayrıca ihramın giyilişi ve tavafın yapılışı hakkında da uygulamalı ders yapıldı. 


Editör: Haber Merkezi