Ödemiş Mesleki Eğitim Merkezi ve Türkiye Kızılay Kan Derneği Ödemiş Kan Bağış İstasyonu işbirliğinde kurum öğretmenleri ile halen ustalık eğitimi kursuna devam eden usta adaylarına önceki gün kan bağışı konusunda seminer verildi ve ardından kan bağışı uygulaması yapıldı.
 
Alınan onay gereğince ve Türkiye Kızılay Derneği Ödemiş Kan Bağış İstasyonu’nca 11 Mart Pazartesi günü saat 17.00 ile 20.00 saatleri arasında Mesleki Eğitim Merkezi’nde eğitim gören usta adaylarına kurum müdürü Hüseyin Çamlıca denetimi ve gözetiminde kan bağışının faydaları ve önemi hakkında seminer verildi. Seminer sonucunda kan bağışı yapmak isteyen ve öğretmen ve öğrenciler tarafından önemli ölçüde kan bağışı yapıldı.
 
Konu hakkında açıklama yapan kurum müdürü Hüseyin Çamlıca, “Biz ustalık eğitimi kurslarını yılda en az iki kez ve en az 8 sınıf ve 150 öğrenciyi kapsayacak şekilde açıyoruz. Akşamları gelen usta adayı öğrencilerimizi her dönem Türkiye Kızılay Kan Derneği Ödemiş Kan Bağış İstasyonu ile işbirliğine giderek, kan bağışının önemi ve insan vücuduna sağladığı faydalar hakkında bilgilendirme yapıyoruz. Bu çalışmamızda aynı şekilde planlanmış bir etkinliğimizdir. Öğrencilerimiz bu dönemde de önemli ölçüde kan bağışında bulundular. Bu etkinliğimizi her zaman Türkiye Kızılay Kan Derneği Ödemiş Kan Bağış İstasyonu ile işbirliğine giderek gerçekleştirmeye devam edeceğiz” dedi.
 
Ayrıca 18 Mart Pazartesi günü akşamı saat 19,00’da inşaatlarda çalışanlara yönelik olarak ‘Sıvacı Eğitimi’, 2 Nisan 2013 tarihinde de Kaldırma ve Yükleme (Beko Loader ) Usta Öğretici İş Pedagojisi kurslarının başlayacağı söylendi. Öte yandan tüm kurslara kayıtların halen devam ettiğini belirtildi.
 
Editör: Haber Merkezi