Ödemiş Kaymakamı Abdullah Dölek Ödemiş’te köy, kasaba ve merkez de görev yapan din görevlileri ile aylık mutat toplantısında Güven Düğün Salonunda bir araya geldi.
Ödemiş Müftüsü Mustafa Bilgiç ile din görevlilerinin hazır bulunduğu toplantıda Kaymakam Abdullah Dölek, “Bir memlekette başarısızlık var ise onun sebebi idarecilerdir. Eğer başarı var ise bunun sebebi ise idareci ve tüm çalışanlardır. İlçemizde son zamanlarda intihar ve cinayet olaylarının arttığını görmekteyiz. Ben bunların sebeplerini henüz çözmüş değilim. Bir yerlerde manevi boşluklar var ki bu olaylar meydana geliyor. Cinayet cinnet kökünden geliyor ve cinnet geçiren insan intihar ediyor. Bu olayların azaltılması ve bitmesi için din görevlilerine büyük sorumluluklar düşmektedir. Cinayet işleyenler olayın hemen sonrasında pişman olduklarını ifade ediyorlar. Bu kişiler eğer olaya karışacakları sırada bildikleri duaları okusalar ya da içlerinden 15’e kadar saysalar belki bu olaylara karışmayacaklar” dedi.
Kamu hizmetlerindeki üçlü sacayağının birisinin de din görevlileri olduğunu aktaran Dölek, “Görevli olduğunuz köy ya da kasabalarda her olaylardan haberdar olmalısınız. Bizim işler manav terazisine benzer, sarraf terazisine benzemiyor. Havacılıkta bir tabir vardır “her şey zamanında” diye. İşlerinize her zaman vaktinde gidiniz. Camilerin ve Kuran Kurslarının kapısını açıp kaparım diğer işlere karışmam demeyin. Bulunduğunuz yerdeki tüm problemlerle ilgilenmelisiniz. Bizim dinimiz her zaman çalışmayı, gayretli olmayı ve başarıyı emreder. Çalıştığımız yerlerdeki camilerimizi temiz tutalım, çevremizin nabzını tutalım, Kamu kurum ve kuruluşları ile işbirliği içerisinde olalım” dedi.
Mustafa Bilgiç ise: “Din görevlileri ile yapılan aylık mutat toplantıya katıldığı, düşünce ve önerilerini görevlilerle paylaştığından dolayı Ödemiş Kaymakamı Abdullah Dölek’e teşekkür etti”.
Editör: Haber Merkezi