Ödemiş Devlet Hastanesi'nin temel atma töreni için, Bayındır Ödemiş arasında hizmete giren 4'lü Anadolu tren setiyle gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Habercilik Bakanı Binali Yıldırım, "İzmir'in öncelikli işi hizmet. Nasıl olsa bir aday buluruz. Hastaneleri, yolları, limanları ve havaalanlarıyla İzmir'i EXPO'ya hazırlıyoruz. O kadar çok aday olmak isteyen var ki seçmekte zorlanırız" dedi.

Karayoluyla İzmir'den Bayındır'a gelen Yıldırım, buradaki törenin ardından İzmir-Ödemiş hattında yeni hizmete giren 4'lü Anadolu tren setiyle Ödemiş Garı'na geldi. Trende Binali Yıldırım’a Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, İzmir Valisi M. Cahit Kıraç, Ak Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay, İl Başkan Yardımcısı Mahmut Badem, milletvekilleri eşlik etti.  Coşkulu bir kalabalık tarafından garda karşılanan Bakan Yıldırım, ardından törenin yapılacağı Saray Düğün Salonu'na geçti. Trende, soruları yanıtlayan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ertuğrul Günay'ın kabine dışı kalmasını değerlendirdi.
Günay'ın başarılı bir bakanlık yaptığını söyleyen Yıldırım, "Ertuğrul Bey'in görevden ayrılmasıyla İzmir'e karşı sorumluluğumuz biraz daha arttı. Birlikte İzmirlilere hizmet etmeye devam edeceğiz. '35 İzmir 35 proje'yi birlikte yürütüyoruz" diye konuştu.

İZMİR’İN VENEDİK DİYE ANILMASI HOŞ DEĞİL

Her yağmurdan sonra İzmir'in Venedik'i andırdığını ifade eden Yıldırım, "İzmir'in her yağışta Venedik diye anılması hoş değil. Bunun arkasında altyapı eksikliği ve çarpık yapılaşma var. Bizim de baştan beri söylediğimiz bu. Şehrin bu tip sorunlarını daha önceden halletmesi gerekirdi. İzmirliler merak etmesin, tüm sorunlar adım adım sona erecek" dedi.

Hızlı tramvay konusuna da değinen Bakan Yıldırım, "Herşey bitmiş de tramvay mı kalmış? Önce metroyu halletsinler. Metroyu İzmir'in gündeminden düşürmek lazım. Bu daha acil değil mi? Gerek belediye, gerekse biz yapalım, İzmir'in hiçbir projesine olumsuz bakmadık" diye konuştu.

MENDERES’İN BEREKETLİ TOPRAKLARINA YENİ TREN SETİ

Bayındır'da, tarihi İstasyon Garı'nda kendisini karşılayan kalabalık halk topluluğuna seslenen Bakan Yıldırım, Ödemiş Devlet Hastanesi için yaşadıkları zorlukları anlattı. Yıldırım, "Arsa yok, arsa yetersiz dediler ama biz bugün hep birlikte hastanemizin temelini atacağız. Bayındır'a ise karayoluyla gelip yol çalışmalarını yerinde görmek istedim. Demiryollarının geldiği durum ise ortada. Vatandaşa hizmet ibadettir. Bizlere yetki verdiğiniz andan itibaren hep birlikte çalışıyoruz. Her şeyi bir anda çözdük iddiasında değiliz. Ama sorunları çözmek için gayret sarf ediyoruz. Menderes'in bereketli topraklarına yeni tren seti getiriyoruz" dedi.

Bakan Yıldırım'ı Bayındır'da Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, milletvekilleri Nesrin Ulema, Ali Aşlık, AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, İZBAN Müdürü Sebahattin Eriş, TCDD 3. Bölge Müdürü Selim Koçbay, Ak Parti Bayındır İlçe Başkanı Nejdet Yılmaz, Belediye Başkanı Mehmet Kertiş ile çok sayıda vatandaş karşıladı. Yıldırım yoğun yağış nedeniyle Bayındır programının bir bölümünü iptal etti. Bakan Yıldırım daha sonra Ödemiş Saray Düğün Salonu'nda, 264 yataklı devlet hastanesinin temel atma törenine katıldı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Habercilik Bakanı Binali Yıldırım’ı istasyonda Ak Parti İlçe Başkanı Ali Hadim, Kiraz, Beydağ, Tire ilçe teşkilat başkanları ve Kadın ve Gençlik kolları, belde belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, bazı oda başkanları, karşıladı. Düzenlenen törene Ödemiş, Tire, Beydağ, Bayındır kaymakamları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

KÜÇÜK MENDERES’E MÜJDELER 

Ödemiş Halk Eğitimi Merkezi ekibinin halk oyunları gösterisiyle başlayan temel atma töreninde bir konuşma yapan Bakan Yardımcısı Kafkas, Ödemiş'te tarihi bir gün yaşandığını belirterek, "Eskiden Türkiye'nin neresine giderseniz gidin, bakımsız bir bina görseniz anlardınız ki o bir kamu binasıdır. Biz bu anlayışı değiştirip Sağlıkta Dönüşüm projesini dünyaya örnek olacak şekilde geliştirdik." dedi. Yapılacak hastanenin uzay üssüne ve beş yıldızlı otele benzediğini, sağlık yatırımlarında İzmir'e pozitif ayrımcılık yaptıklarını kaydeden Kafkas, "1 milyar liradan fazla yatırım planımız var. Bunlar tamamlandığında bakanlığımızın İzmir'e yaptığı toplam yatırım 2 milyar lirayı geçiyor." şeklinde konuştu. İzmir Valisi M.Cahit Kıraç ise, "Özellikle teması 'Sağlık' olan EXPO 2020 adayı İzmir'de yaptıkları çalışma ve yatırımlar için bakanlarımıza teşekkür ediyorum." dedi. 

KÜÇÜK MENDERES HAVZASI BAŞTANBAŞA DUBLE YOLLARLA KAPLANACAK
Bakan Yıldırım, Ödemiş'teki törende de yeni müjdeler verdi. Ödemiş'e 6 bin kişilik büyük bir kongre merkezi ve spor kompleksi yapacakları müjdelerini veren Yıldırım, "Ödemiş-Kiraz demiryolu hattı bu sene yapılacak, 36 kilometrelik projede son rötuşlar kaldı. Küçük Menderes Havzası'nı baştanbaşa bölünmüş yollarla kaplayacağız. Bayındır'dan Kiraz'a, Beydağ'a, Tire’den Selçuk'a kadar duble yollar yapacağız.

 Öte yandan bölge çiftçisini yakından ilgilendiren su kuyularına takılacak sayaçlar konusunda milletvekilimiz Ali Aşlık'ı görevlendirdik. Endişeniz olmasın, bu yanlışlık düzelecek. Bayındır ilçemize de müjdemiz var. Bayındır'ı Termal turizm merkezi ilan ettik. Tire'ye 35 milyon liraya hastane yaptık. Ödemiş yeni Anadolu tren setlerini de 3 vagondan 4 vagona çıkararak, 3 ay sonra Basmane'ye kadar 1 saat 40 dakikada gitmenizi sağlayacağız. Tire, Bademli ve Aktaş barajları yapımı devam ediyor ve sulama kanallarını da ihale edeceğiz. Küçük Menderes Havzası'nda 10 senede hayvancılığa 400 milyon lira destekleme sağladık. Sadece süte 10 yılda 100 milyon lira destekleme verdik" dedi. 

Ödemiş'e beş yıldızlı otel kalitesinde bir hastane kazandırmaktan mutlu olduklarını belirten Bakan Yıldırım ise projenin, Sağlık Bakanlığı görevini devreden Recep Akdağ'a ait olduğunu hatırlattı. Yıldırım, "Bayrak şimdi Mehmet Müezzinoğlu'nda. O da aldığı noktadan daha ileriye taşıyacak. Değerli bakanımıza başarılar diliyoruz. Sağlıkta dünyanın zirvesine çıktığı anda görevi teslim eden Recep Akdağ'a da tüm milletimiz adına şükranlarımızı sunuyorum. Sağlıkta varılan nokta, yakın tarihimizin erişilemeyecek rekorudur. Aynı süre görev yaptık, şimdi bizi yalnız bıraktı. Biz de sizlerin desteği ve bu can bu bedende oldukça hizmetleri başarıyla sürdürmek için gayret edeceğiz." diye konuştu.

 Bakan Binali Yıldırım, vatandaşların Ödemiş'te ağız ve diş sağlığı merkezi kurulması talebi üzerine altı ay içinde kuracaklarını söyledi. Devlet hastanesini yapacak firma yetkilisiyle de pazarlık eden Yıldırım, 2014 yılında, Bayındır Çiçek Festivali'nin düzenlendiği nisan sonu veya mayıs başında bitirilmesini istedi.

 Bakan Binali Yıldırım, bölge milletvekilleri, il başkanı ve İzmir Valisi Kıraç ile birlikte yapılan video konferans bağlantısı ile Ödemiş Devlet Hastanesi inşaat alanında bulunan Ödemiş Kaymakamı Abdullah Dölek, Ödemiş Belediye Başkanı CHP’li Bekir Keskin, Ödemiş Devlet Hastanesi Başhekimi Ziya Yurdakonar, Ödemiş Ticaret Borsası Başkanı Latif Aka ile sohbet etti. Ardından salondaki heyet ve inşaat alanındaki heyet aynı anda butonlara basarak yeni hastanenin temelini attı.

Editör: Haber Merkezi