Ödemiş İlçe Müftüsü Mustafa Bilgiç, Ödemiş Müftülüğü’ne bağlı ‘Şerife Yılmaz Kur’an Kursu’nda kuran öğrenmek için eğitime devam eden öğrencileri ziyaret etti. Kur’an Kursu öğretici ve öğrencileri İlçe Müftüsünü sevinçle karşıladı.
Ziyarette kurs hakkında bilgi alan Müftü Mustafa Bilgiç, eğitimine devam eden öğrencilere kuran öğrenmenin ulvi bir mertebe olduğunu, herkesin öğrenmesi gerektiğini söyledi. Kuranı kerim öğrenmeye gelen öğrencilerin kursa başladıklarından bu zaman kadar geçen sürede kursun kazandırdıklarını ve duygularını kaleme alan öğrenciler, kaleme aldıklarını okuyarak Mustafa Bilgiç’le paylaştılar. İlçe müftüsü Öğrencilerin güzel okuyuşlarından dolayı memnuniyetini ifade etti ve kuran kursu eğitmeni Nihal Kurhan’a teşekkür etti.
ÜÇ ÇEŞİT İNSAN VARDIR
Ziyarette konuşan ve öğrencileri bilgilendiren Bilgiç sözlerine şöyle devam etti, “İnsan ne ile insandır? Din bilgilerini paylaşan bilgiç insan bedeniyle, malıyla, mevkisiyle ve makamıyla insan değildir. İnsan merak ettikleriyle, soru sorduklarıyla, anlam verdikleriyle, öğrendikleriyle, sevgi ve merhametleriyle, paylaştıklarıyla insandır. Üç çeşit insan vardır. İnsan müsvettesi; şeklen insan ama hakikatte insan değil, İnsan hurdası; ne şeklen ne hakikatte insan değil, olgun insan; bedenen sağlam, zihnen uyanık, ruhen dengeli insandır. İnsanı hayvandan ayıra özellik yalnızca akıl değil ahlaktır. İnsanın iradesini güçlendiren akıl değil ahlaktır. Akıl doğası itibariyle her şeyden etkilenir. Çoğu zamanda arzularına boyun eğer. Eğer akıl bizi tek başına doğrulara ulaştırsaydı, dine ihtiyaç kalmazdı. Dolayısıyla din akla destektir. Aynı karı koca gibi, biri olmadan diğeri olmaz” diyerek açıklama yapan Müftü Bilgiç daha sonra kulluk ve kadının kimliğiyle ilgili açıklamalar yaparak kurs öğrencilerini bilgilendirdi. Öğrenciler Müftü Mustafa Bilgiç’i hayranlıkla dinlediler. Daha sonra öğrenciler Müftü Bilgiç ile birlikte kahvaltı yaptılar.
 
Editör: Haber Merkezi