Sağlık Bakanlığı Kızılay Kan Bağışı Merkezi Ödemiş Şubesi’nin Tire’de Cumhuriyet Mahallesi Lise Caddesinde kurdukları 2 günlük kan bağışının sonuçunda yaklaşık olarak 375 ünite kan topladılar.
2 günlük kan bağışının sonuçunda yaklaşık olarak 375 ünite kan topladılarını belirten Sağlık Bakanlığı Kızılay Kan Bağışı Merkezi Ödemiş Şubesi doktorlarından Nurgül Güldüren Tire’de kurdukları kan bağışı stantlarından oldukça memnun kaldığını söyledi.
Doktor Nurgül Güldüren ” Yıllık 1.400.000 ünite kan bağışına ihtiyacımız var. Biz ancak yüzde 45’ini bağış yoluyla karşılayabiliyoruz. Halkımızın daha çok kan bağışında bulunmasını istiyoruz. 18-65 yaş arası önemli bir problemi bulunmayan ve vücut ağırlığı 50 kg’ın üzerinde olan ve bağışta bulunmak isteyen herkesten kan alıyoruz. Bağışlar arasında üç ay arayla senede dört kez kan bağışlanabilir. Kan verme süresi yaklaşık yarım saattir. Kan bağışının insan sağlığı için faydalı olduğunu, “kan bağışı hayat kurtarır “ sloganıyla, hastaların ihtiyaç duydukları kanı, bağışlayanlar sayesinde sahip olabileceklerini ve 19-65 yaş arasındaki sağlıklı her kişinin çeşitli tetkiklerden geçtikten sonra kan verebilirler. Tire’ye her gelişimizde kan bağışlarını artması bizi mutlu ediyor.Bu gelişimizde ise ünite sayılarımız arttı.Duyarlı Tire halkına teşekkür ediyorum ‘’ dedi.
Editör: Haber Merkezi